Fost ministru al Economiei, despre infectarea cu E.Coli a unor produse marca Brădet: Se pasează responsabilitatea

Fostul ministru al Economiei Andrei Gerea susţine, într-un comunicat de presă, că prin afirmaţiile ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, referitoare la infectarea cu E.Coli a unor produse de la firma "Lactate Brădet" se încearcă pasarea responsabilităţii "într-un mod foarte mizerabil".

03 mart. 2016, 12:00
Fost ministru al Economiei, despre infectarea cu E.Coli a unor produse marca Brădet: Se pasează responsabilitatea

Andrei Gerea arată că, „pe fondul gafelor şi bâjbâielilor din acest scandal al bebeluşilor, Guvernul Cioloş a găsit de cuviinţă să caute cu îndârjire un Acar Păun şi l-a găsit, iată, în această ultimă companie de lactate importantă din judeţ„.

Fostul ministru susţine că a vizitat firma „Lactate Brădet”, unde i s-a explicat că procesul de producţie nu permite contaminarea laptelui, de la pasteurizare până la manipularea produsului, unde nu are loc contact direct cu angajaţii.

S-a decis închiderea fabricii de lactate după ce a fost găsită bacteria E-coli într-un lot de brânză ce se afla într-un supermarket, nu în fabrică. Este vorba despre brânză vrac care pe tot traseul de la ieşirea din fabrică până când a ajuns pe galantare se putea contamina cu această bacterie. (…) Sunt profund revoltat că acţiunile iresponsabile ale unui ministru au dus la închiderea chiar şi temporară a fabricii, cu efecte foarte grave pentru producător. În locul lor, vom cumpăra probabil produse fie din altă regiune, fie din import„, susţine Gerea.

Citeşte şi SCANDALUL bebeluşilor din Argeş. Olivia Steer, atacată dur de medicul Monica Pop

Fostul ministru cere în continuare demisia ministrului Sănătăţii, „pentru lipsa de acţiuni şi pentru faptul că nici până acum nu au fost identificate cu adevărat sursele îmbolnăvirii bebeluşilor din judeţul Argeş”.

Poate că pe parcusul acelui lot de brânză s-a întâmplat ceva, dar modul în care au acţionat, faptul că au anunţat numele acestui producător înainte ca toate analizele să fie finalizate, faptul că au închis fabrica şi după aceea au făcut analize – şi asta la solicitarea producătorului- este anormal. Cred că este obligatoriu ca părinţii să primească nişte răspunsuri clare şi cu dovezi, nu ca miniştrii să arunce vina pe cineva doar ca să se spele pe mâini de acest subiect. În cel mai rău caz, acea brânză poate fi una dintre cauze, în niciun caz singura cauză, aşa cum s-au grăbit unii oficiali să dea senzaţia. S-a încercat pasarea responsabilităţii într-un mod foarte mizerabil şi cred că acest subiect îi deranjează foarte mult pe aceşti oameni care s-au cocoşat în fruntea României. Sunt gestionari mărunţi, incapabili şi cred că aceşti oameni trebuie să se ducă de unde au venit, că de chemat nu i-a chemat nimeni„, arată Andrei Gerea.

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, afirma că dovada legăturii dintre brânza cu E.Coli de la „Lactate Brădet” şi cazurile bebeluşilor din Argeş îmbolnăviţi nu există, Ministerul Sănătăţii având datoria să finalizeze ancheta, el apreciind însă că, prin indicarea producătorului, poate a salvat alte vieţi.

Patronul firmei de prelucrare a laptelui Lactate Brădet din Argeş, Marius Badea, a declarat marţi că închide producţia şi că nu mai crede în reabilitarea unităţii, deşi este posibil ca „ministrul să se fi grăbit să arate” spre firmă.

Citeşte şi Probă de curaj. Fostul ministru al Economiei, Andrei Gerea a consumat live un iaurt de la Lactate Brădet


loading...