Fost ministru al Sănătăţii: „Avem aceeaşi curbă statistică, putem ajunge în situaţia Italiei”

Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a atras atenţia vineri la un studiu medical care arată că România se află pe aceeaşi curbă statistică cu cea a Italiei. "Mai devreme cu două-trei săptămâni, adică dacă nu avem grijă, putem ajunte în situaţia în care sunt ei astăzi”, a precizat Bănicioiu.

20 mart. 2020, 12:08
Fost ministru al Sănătăţii: „Avem aceeaşi curbă statistică, putem ajunge în situaţia Italiei”

Nicolae Bănicioiu avertizează în legătură cu pandemia de coronavirus. „Ce ştim. Ştim că deşi schema terapeutică din România este la un nivel eficient(25 cazuri vindecate/ 0 decese) şi eforturile medicilor sunt de necontestat, deşi majoritatea oamenilor fac forme minime de Covid-19 sau asimptomatice, ABSOLUT TOATĂ LUMEA, APARENT SĂNĂTOASĂ, POATE TRANSMITE ACEST VIRUS.   Ce facem. Conform studiilor făcute de publicaţia americană Financial Times SUNTEM EXACT PE CURBA STATISTICĂ A ITALIEI, mai devreme cu două-trei săptămâni, adică dacă nu avem grijă putem ajunge în situaţia în care sunt ei astăzi.   Care e concluzia. Niciodată până acum, doctorii, oamenii de ştiinţă, virusologii, chimiştii, bancherii, politicienii, analiştii, corporaţiile şi, într-un cuvânt, întreaga comunitate nu şi-au unit eforturile împotriva unui duşman comun. TOTUL E ÎN ZADAR DACĂ NU TE IMPLICI ŞI TU ŞI NU RESPECŢI REGULILE IMPUSE DE AUTORITĂŢI”, a precizat Nicolae Bănicioiu vineri pe Facebook. 

Italia a anunţat joi 427 de decese provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul total de 3405 decese depăşindu-l pe cel al Chinei, conform Reuters.

 Distribuie pe Facebook