Daniela Bartoş, fost ministru al Sănătăţii: Nimic nu e foarte grav în buletinul medical al preşedintelui

Medicul Daniela Bartoş, fost ministru al Sănătăţii, a declarat, la România TV, că buletinul medical al lui Traian Băsescu, dat vineri publicităţii de către Administraţia Prezidenţială, nu menţionează o boală gravă pe care ar avea-o şeful statului.

16 oct. 2014, 20:22
Daniela Bartoş, fost ministru al Sănătăţii: Nimic nu e foarte grav în buletinul medical al preşedintelui

„Nimic nu este foarte grav. Nu mi s-a părut din ce am văzut în raport, să aibă vreo interdicţie„, a declarat prof. dr. Daniela Bartoş.

În ceea ce priveşte tremurul mâinilor preşedintelui surprins pe anumite înregistrări, Bartoş a precizat că în buletin nu se află trecută vreo afecţiune care să explice acest fenomen, precizând că tremurul, în anumite cazuri, nu are drept cauză o afecţiune biologică clară.

Referitor ala emfizemul pulmonar al şefului statului, Daniela Bartoş a arătat că buletinul ar fi trebuit să conţină o serie de teste suplimentare, însă a spus că nu este ieşit din comun pentru un sexagenar, fiind un fenomen ce apare odată cu vârsta. „Ar mai trebui făcute probe respiratorii. Lipsesc analize: rezultatele probelor biologice deoarece nu este menţionată decât creatinina”, a spus fostul ministru.

De asemenea, buletinul medical nu conţine un examen psihologic.