Fost poliţist de frontieră din Iaşi, acuzat că şi-a ucis soţia. Bărbatul şi-a recunoscut fapta

Un fost polițist de frontieră din localitatea Prisăcani din Iaşi este acuzat că şi-a ucis soţia, o femeie în vârstă de 47 de ani. Iorgu Acsinte a fost cel care a sunat la 112.

19 aug. 2021, 23:56
Fost poliţist de frontieră din Iaşi, acuzat că şi-a ucis soţia. Bărbatul şi-a recunoscut fapta
foto: bzi.ro

Un fost poliţist de frontieră din Iaşi este acuzat că a curmat viaţa soţiei sale. Tragedia a avut loc pe data de 14 august, când femeia ar fi fost snopită în bătaie de soţul ei, susţin procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași.

Femeia avea multiple răni, iar fostul poliţist ar fi lăsat-o să agonizeze timp de două zile, notează Antena3. Două zile mai târziu, Iorgu Acsinte a sunat la 112 și a spus că și-a găsit soția moartă în casă. După ce a fost dus la audieri, bărbatul şi-a recunoscut fapta.

Citeşte şi: Nicio gafă nu îl opreşte pe Iulian Bulai. Useristul a început să spună rugăciuni pe Facebook: Doamne, te rog, dă-le înțelepciune!

Potrivit Ziarul de Iaşi, fostul poliţist de frontieră Iorgu Acsinte şi-a ucis fosta soţie cu pumnii şi picioarele, în casa lor din Prisăcani. Totul ar fi început în cursul zilei de sâmbătă 14 august, când cei doi se aflau la domiciliul comun din localitatea ieşeană Prisăcani. După ce a consumat băuturi alcoolice, el a început să se certe cu fosta soţie, Maria.

De la o simplă ceartă, lucrurile au degenerat, iar de la un conflict spontan s-a ajuns la violenţă. Femeia a fost bătută cu brutalitate de fostul poliţist de frontieră până ar fi rămas fără suflare, spun surse din rândul anchetatorilor. Procurorii susţin că femeia a fost lovită cu pumnii şi cu picioarele în mai multe zone ale corpului, inclusiv în zona feţei. Mai mult decât atât, ea a fost lovită cu diferite corpuri contondente şi a fost trântită peste mai multe obiecte din casă. Într-un final, femeia a fost abandonată pe podeaua din locuinţa comună, iar bărbatul a plecat de la casa din Prisăcani. Două zile mai târziu, în seara zilei de luni, bărbatul a revenit la locuinţa comună.

Atunci a sunat la 112, pentru a spune că şi-a găsit fosta soţie moartă în casă.

„La data de 14 august 2021, aflându-se la domiciliul comun din comuna Prisăcani, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, inculpatul a aplicat multiple lovituri cu pumnii şi picioarele peste faţă şi peste corp asupra fostei soţii, lovind-o totodată cu şi de corpuri contondente, provocându-i leziuni incompatibile cu viaţa, respectiv leziuni toraco-abdominale, în urma cărora a intervenit decesul victimei. După agresiunea asupra fostei soţii, inculpatul a abandonat-o pe podeaua din locuinţa comună şi a anunţat organele competente după două zile, la data de 16 august 2021”, a declarat, pentru Ziarul de Iaşi, Ionela Gâmbuţă, prim-procuror adjunct în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Fostul polițist de frontieră avea un ordin de protecție împotriva soției sale.

Cei doi erau despărțiți, dar împărțeau locuința din comuna ieșeană Prisăcani, iar femeia nu avea voie să se apropie de el la o distanță mai mică de 20 de metri.

Citeşte şi: EXCLUSIV | Vărul lui Dan Vîlceanu ar fi bătut cu sălbăticie o femeie din Gorj. „Sunt desfigurată! Am 10 copci pe faţă. Oricând poate să mutileze un copil”