Fost primar prins la furat de ciocolată. Cum a explicat edilul Ion Cioară: „Nu mi-am dat seama că le bag în buzunar!”

Fostul primar Ion Cioară a catalogat incidentul ca fiind unul minor. „E vorba doar de două ciocolate. Credeți că nu aveam bani să le cumpăr?"

05 feb. 2024, 22:44
Fost primar prins la furat de ciocolată. Cum a explicat edilul Ion Cioară: „Nu mi-am dat seama că le bag în buzunar!”

Ion Cioară, fost primar al comunei Tâmna (Mehedinți), s-a ales cu dosar penal, pentru că angajații unui magazin l-au prins furând două ciocolate. Ei au declarat că-l urmăreau de mai mult timp, întrucât acesta ar mai fi furat și cu alte ocazii napolitane sau lame de ras.

Conform Poliției Mehedinți, incidentul a avut loc pe data de 26 ianuarie 2024. „La ora 12.50, Poliția orașului Strehaia a fost sesizată de agentul de pază al unei societăți comerciale despre faptul că un bărbat ar fi sustras produse alimentare din magazin. La fața locului s-au deplasat polițiștii din Strehaia, care din verificările efectuate au stabilit că persoana bănuită este un bărbat de 68 de ani, din comuna Tâmna. Prejudiciul a fost recuperat și restituit societății”, au declarat reprezentanții IPJ Mehedinți.

Medicii corupţi de la „Marius Nasta” îşi primeau mita la plic şi o împărţeau prin Revolut
Fostul primar Ion Cioară a catalogat incidentul ca fiind unul minor. „E vorba doar de două ciocolate. Credeți că nu aveam bani să le cumpăr? Nu mi-am dat seama că le bag în buzunar! M-am întâlnit cu cineva în magazin, am dat mâna cu persoana respectivă și, fără să realizez, am băgat ciocolatele în buzunar“, le-a spus Ion Cioară ziariștilor din presa locală.
Fostul edil a confirmat că salariații magazinului i-au reproșat că a mai furat din locația lor și cu alte ocazii. „Așa au zis! Că sunt client vechi și aș mai fi furat de acolo napolitane, lame de ras sau baterii. Nu este adevărat! Sunt niște minciuni, vor să mă denigreze“, a mai declarat Cioară.

În urma incidentului din data de 26 ianuari 2024e, fostul primar al comunei Tâmna s-a ales cu dosar penal, cauza fiind preluată de procurori.

Cine este Ion Cioară
În perioada în care a fost primar al comunei Tâmna, Ion Cioară a fost implicat în mai multe scandaluri. În 2011, de exemplu, a dispus renovarea unui monument din centrul comunei,  închinat soldaților care au căzut la Răscoala din 1907, și a înlocuit placa memorială pe care erau trecute numele eroilor și a pus alta cu numele său și a consilierilor de la acea vreme.

O bătrânică de 84 de ani din Alba a furat 3 pateuri și 6 pliculețe de ciocolată caldă: Cum a scăpat de urmărirea penală abia duppă aproape un an

O femeie în vârstă de 84 de ani, din Alba a scăpat de urmărirea penală și implicit de un proces pentru furt, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au cerut renunțarea la urmărirea penală.

În data de 30 martie 2023, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea procurorilor, iar motivarea a fost făcută publică pe portalul rejust.ro.

Probele administrate în cauză au relevat că, suspecta, în vârstă de 84 ani, la data de 19.10.2022, în jurul orei 11:00, în timp ce se afla în incinta unui magazin, a luat de pe rafturi trei conserve — pate de gâscă Scandia și șase plicuri instant ciocolată La Festa, pe care le-a ascuns în buzunarul gecii. Ulterior, suspecta a trecut de casele de marcat fără a achita produsele, fiind oprită la ieșirea din magazin de către agentul de pază.

Valoarea prejudiciului produs este în cuantum de 26.07 lei, acesta fiind recuperat prin restituirea bunurilor sustrase. Judecătorul constată că nu există interes public în urmărirea faptei, faţă de conținutul faptei, modul și mijloacele de săvârșire, scopul urmărit și împrejurările concrete de săvârșire, urmările produse sau care s-ar fi putut produce prin săvârșirea infracțiunii, eforturile organelor de urmărire penală necesare pentru desfășurarea procesului penal prin raportare la gravitatea faptei și la timpul scurs de la data săvârșirii acesteia, reţinând şi existența unei disproporții vădite între cheltuielile pe care le-ar implica desfășurarea procesului penal și gravitatea urmărilor produse.

Pentru a conchide astfel, judecătorul de cameră preliminară mai reţine că suspecta are vârsta de 84 ani, iar prejudiciul, care de altfel a fost unul redus, a fost recuperat.