Fost şef al CIA, constatări uluitoare: Donald Trump este agentul Rusiei

Canditatul republican la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, Donald Trump, este "un agent al Federaţiei Ruse", l-a acuzat, vineri, un fost şef în cadrul CIA, făcând aceste dezvăluiri într-un editorial publicat în New York Times.

05 aug. 2016, 14:51

În editorialul respectiv, Michael J. Morell aduce critici severe candidatului republican Donald Trump, afirmând că acesta  „nu numai că nu este calificat pentru această funcţie (de preşedinte al Statelor Unite ale Americii), ci ar putea să pună în pericol securitatea naţională” a SUA.

Dar ceea ce este şi mai îngrijorător, este faptul că Trump nici nu este conştient de serviciile pe care i le face Moscovei, susţine fostul şef al CIA. „În lumea spionajului, am putea spune că domnul Putin l-a recrutat pe domnul Trump ca agent al Federaţiei, fără ca acesta să îşi fi dat seama” a mai spus fostul spion al CIA care are o activitate de 33 de ani în cadrul agenţiei.

Citeşte şi Reacţia Rusiei după ce SUA a anunţat că îşi va moderniza arsenalul nuclear

Morell a ţinut să reamintească faptul că, la rândul lui, Vladimir Putin este un fost spion din perioada sovietică, abil în alegerea ţintelor sale şi în exploatarea acestora. Acest lucru s-a putut vedea mai bine cu ocazia alegerilor primare din SUA, când „Putin a exploatat slăbiciunile lui Trump, făcâdu-i complimente” şi încurajându-l în campanaia electorală. Iar Trump a reacţionat exact aşa cum se aştepta Putin”, a mai spus Morell.

El a reamintit că miliardarul american l-a calificat pe Putin ca fiind un mare lider, reamintind că acesta a încurajat serviciile de informaţii ruse să îşi spioneze rivalul democrat şi a pus din nou în discuţie angajammentul Statelor Unite în cadrul NATO, în cazul unei eventuale agresiuni  ruse asupra uneia dintre ţările baltice.