Fost şef la pompieri, condamnat la muncă în folosul comunităţii

Colonelul Cătălin Felegeanu, fost adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Bacău, a fost condamnat zilele acestea pentru „încălcarea consemnului“, de Tribunalul Militar Iaşi, la opt luni de închisoare, cu suspendare. Magistraţii i-au impus să presteze gratuit 60 de zile de muncă la Primăria Bacău sau la Centrul de Prevenire Antidrog. 

09 oct. 2015, 06:59
Fost şef la pompieri, condamnat la muncă în folosul comunităţii

Fostul adjunct al comandantului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Maior Constantin Ene” din Bacău a fost condamnat pe 1 octombrie, de magistraţii Tribunalului Militar Iaşi, la opt luni de închisoare cu suspendare. 

El este inculpat într-un dosar referitor la „încălcarea consemnului”, după ce, pe 3 septembrie 2014, când se afla la muncă a fost surprins de colegi în stare de ebrietate.

Cazul a fost reclamat, iar în luna ianuarie a acestui an el a fost trimis în judecată. Tribunalul Militar Iaşi l-a găsit vinovat pe colonelul Cătălin Felegeanu şi a decis o pedeapsă de opt luni, cu suspendare. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Mai mult, potrivit aceleiaşi decizii, el trebuie să fie în această perioadă supravegheat de Serviciul de Probaţiune din Bacău, „să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa, să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă, i se impune să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii dar şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Bacău sau în cadrul Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Bacău pe o perioadă 60 de zile”, se arată în soluţia Tribunalului Militar Iaşi. 

Citeşte şi Zeci de pompieri din Giurgiu, şomeri din cauza şefilor şpăgari

După începerea scandalului şi trimiterea lui în judecată, Felegeanu a fost detaşat la Şcoala Militară de Subofiţeri de la Boldeşti iar din această vară a fost transferat la Centrul Zonal de Pregătire, care instruieşte primarii în cazul situaţiilor de urgenţă. După aflarea soluţiei Tribunalului Militar Iaşi, colonelul Cătălin Felegeanu a declarat apel.

„Îmi susţin, în continuare, nevinovăţia. De aceea am declarat apel. Nu comentez decizia Tribunalului Militar din Iaşi”, a spus colonelul Felegeanu, pentru Adevarul.