Fosta directoare de la „Bolintineanu” a dat probe de scris, pentru o expertiză grafoscopică

Fosta directoare a Liceului "Dimitrie Bolintineanu", Costica Vărzaru, a fost adusă, joi, la Parchetul Capitalei, unde i s-a luat probe de scris necesare la o expertiză grafoscopică, pentru a se afla dacă ea a întocmit o listă cu 15 elevi care ar fi urmat să fie favorizaţi la bacalaureat.

01 aug. 2013, 08:42
Fosta directoare de la „Bolintineanu” a dat probe de scris, pentru o expertiză grafoscopică

Anchetatorii din dosarul fraudelor la bacalaureat au găsit la vicepreşedintele comisiei de examinare de la liceul bucureştean „Bolintineanu” două documente pe care erau scrise numele mai multor elevi. În urma audierilor ar fi reieşit că vicepreşedintele comisiei avea listele de la Costica Vărzaru, intenţia fiind aceea de a fi favorizaţi la examen elevii menţionaţi pe foile respective.

Fosta directoare a admis în faţa anchetatorilor că a dat listele vicepreşedintelui comisiei, iar întrebată care era scopul acestui demers, ea le-ar fi spus anchetatorilor că „oricine are simpatii, aceia erau elevii pe care îi simpatizam eu mai mult”.

Astfel, menţionează surse judiciare, pentru a asigura o bună plajă probatorie privind acest aspect, procurorii au hotărât că este cazul să fie făcută o expertiză grafoscopică, pentru a se atesta că scrisul de pe acele liste aparţine Costicăi Vărzaru.

În acelaşi dosar, în ultima perioadă au fost audiaţi şi membri ai comisiei de bacalaureat de la „Bolintineanu”, precum şi elevi.

Parchetul Tribunalului Bucureşti face cercetări pentru fapte de corupţie la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, directoarea unităţii de învăţământ, Costica Vărzaru, demisă din funcţie după începerea anchetei, fiind arestată preventiv pentru trafic de influenţă.