Fosta gimnastă Corina Ungureanu a strâns semnăturile necesare pentru a candida ca independent la PE

Corina Ungureanu şi-a depus candidatura ca independent la alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 25 mai. Ea şi-a anunţat mai demult intenţia de a candida, dar era incert dacă va reuşi să strângă cele 100.000 de semnături necesare unui candidat independent.

24 mart. 2014, 11:41
Fosta gimnastă Corina Ungureanu a strâns semnăturile necesare pentru a candida ca independent la PE

Corina Ungureanu şi-a anunţat succesul cu o zi înainte printr-o postare pe contul său de Facebook.

„În demersul meu, mizez pe sprijinul miilor de oameni din toată ţara cu care am vorbit faţă în faţă în cele opt luni care au trecut de când mi-am anunţat intenţia de a candida şi, aşa cum am mai spus, mizez pe sprijinul tuturor românilor care gândesc liber şi care vor să arate că România are nevoie de Europa, exact în măsura în care şi Europa are nevoie de România”, a scris fosta campioană.

„Am fost campioana europeană. Candidez la Parlamentul European pentru că îmi doresc foarte mult că România să devină campioana Europei!”, susţine Corina Ungureanu.

Fosta campioană la gimnastică Corina Ungureanu, care este consilier pe probleme de sport al primarului Ploieştiului, Iulian Bădescu, a anunţat în august 2013 că va candida ca independent la alegerile europarlamentare.

Fosta sportivă spunea că doreşte să reprezinte interesele românilor în Parlamentul European şi să realizeze proiecte prin care sportul să fie pus în valoare.

„Îmi doresc să contribui la integrarea sportului în celelalte politici ale Uniunii Europene şi să realizez proiecte prin care să fie puse în valoare rolul social al sportului şi incontestabila sa dimensiune economică. (…) în opinia mea, atât la nivelul UE, cât şi, cu precădere, în România, mai sunt multe de făcut pentru accentuarea şi valorificarea deplină a rolului pe care sportul îl are în domenii precum turismul, sănătatea, educaţia, integrarea socială şi cultura. Cunosc lumea sportului şi cred cu sinceritate că îmi pot pune în aplicare proiectele în beneficiul ţării mele şi al cetăţenilor ei”, se precizează în comunicatul de presă.

Corina Ungureanu a fost membru al PSD Ploieşti din luna februarie a anului 2012, iar în campania electorală pentru alegerile locale de anul trecut l-a sprijinit pe actualul primar al municipiului, Iulian Bădescu. De altfel, după ce acesta a fost ales în funcţie, fosta sportivă a fost numită consilier pe probleme de sport al primarului.

Înainte de a deveni membru PSD, Corina Ungureanu a fost vicepreşedinte al filialei Prahova a UNPR.