Fosta mare campioană Steffi Graf este în pragul depresiei. A pierdut ce avea mai de preţ

Una dintre cele mai bune jucătoare din istoria tenisului, Steffi Graf, în al cărei palmares figurează 22 de titluri în turneele de Grand Slam, şi-a pierdut tatăl, pe Peter Graf, alături de care a cunoscut cele mai mari succese ale carierei, acesta fiindu-i şi antrenor.

02 dec. 2013, 09:58

Peter Graf, tatăl, antrenorul şi fostul manager al uneia dintre cele mai bune jucătoare de tenis din istorie, germana Steffi Graf, a decedat duminică la Mannheim la vârsta de 75 de ani în urma unui cancer, a anunţat presa locală, citată de agenţia spaniolă EFE.

Peter Graf a însoţit-o pe Steffi în momentele sale de glorie, dar relaţia dintre ei s-a răcit în 1997 când tatăl ei a fost condamnat la trei ani şi nouă luni de închisoare pentru că s-a sustras de la plata a 12 milioane de mărci reprezentând impozite pe câştigurile sportive ale fiicei sale.

După ieşirea din închisoare, Peter Graf a redevenit antrenor de tenis, pregătind mai mulţi jucători străini şi a reluat legătura cu fiica sa, câştigătoare a 22 de titluri de Mare Şlem în carieră.

Steffi Graf, fosta lideră mondială din anii ’80, s-a retras din circuitul profesionist în 1999.

Steffi Graf şi tatăl, ei, Peter, în anul 1989m, după triumful la US Open