Fosta Miss Ucraina a fugit din ţară împreună cu fiul ei. Veronika Didusenko, declaraţii cutremurătoare: „Rachetele şi bombele explodau deasupra noastră”

Fosta Miss Ucraina a fugit din ţară împreună cu fiul ei. Veronika Didusenko a fost trezitî în prima zi a invaziei de sunetele sirenelor, dar și de bombardamentele rușilor. Imediat ce a realizat că este război, şi-a luat băiețelul şi au fugit.

14 mart. 2022, 10:59

Fosta Miss Ucraina a fugit din ţară împreună cu fiul ei. „Forțele militare ruse au început să bombardeze la ora 5 dimineața. Am condus cam 18 ore; mașinile militare pe de o parte și pasagerii pe cealaltă parte și totul se încheie cu elicoptere rusești zburând deasupra capului nostru. A fost cu adevărat înfricoșător

În călătoria mea, până la granița cu Ucraina, nu a existat niciun loc unde sirenele să nu sune, unde rachetele și bombele să nu explodeze deasupra noastră‘, a declarat Veronika, potrivit huffpost.com.

Fosta Miss Ucraina a fugit din ţară împreună cu fiul ei

Veronika Didusenko și fiul ei au ajuns în cele din urmă în Moldova, și au călătorit prin alte țări europene înainte de a ajunge la Geneva, Elveția. Tânăra cere ajutor pentru țara ei și spune că armata ucraineană are nevoie de arme.

Ucraina are nevoie de ajutor. Avem nevoie de arme, provizii. Avem nevoie de mai multe sancțiuni împotriva Rusiei. O prietenă a murit în urma exploziei din Harkiv. Era o fată în vârstă de 21 de ani. Avem nevoie urgentă de oamenii care sunt în orașele ocupate, avem nevoie de ei să evadeze, avem nevoie să meargă liberi și în siguranță. Ne dorim ca cetățenii pașnici să poată părăsi zona de război. Deci, prioritatea în acest moment este să salvăm viețile oamenilor din Ucraina, a mai spus Didusenko.

Citeşte şi: Câştigătorul MasterChef Ucraina și-a transformat restaurantul într-un adăpost: „Găteşte borş ucrainean, pentru noi este magic”

Ucraina emite un timbru de colecţie dedicat eroilor

Ucraina va avea în curând un nou timbru poştal numit „Navă rusă, du-te naibii!”, a anunţat Emine Dzheppar, adjunctul ministrului de externe. Timbrul, care se referă la incidentul din Insula Şerpilor, prezintă o schiţă a artistului Boris Groh şi a primit cele mai multe voturi într-un sondaj, a spus ea.

Informaţiile iniţiale arătau că, în 24 februarie, treisprezece poliţişti de frontieră au murit apărând Insula Şerpilor, din Marea Neagră, iar teritoriul, cel mai sudic punct al Ucrainei, ar fi fost capturat de forţele ruseşti.