Fosta preşedintă de la Seul, Park Geun-Hye, acuzată că şi-a abandonat câinii

Presa sud-coreeană relatează că o organizaţie pentru protecţia animalelor a depus deja o plângere la poliţie împotriva lui Park Geun-hye, acuzând-o pe fosta preşedintă că a abandonat nouă câini în Casa Albastră din metropola Seul, transmite Reuters.

14 mart. 2017, 18:18
Fosta preşedintă de la Seul, Park Geun-Hye, acuzată că şi-a abandonat câinii

Potrivit primelor informaţii, patrupedele fac parte din rasa nativă Jindos – câini de vânătoare cunoscuţi pentru loialitatea lor şi originari din insula Jindo.

Park Geun-hye a părăsit duminică complexul prezidenţial, la două zile după ce magistraţii constituţionali au demis-o în urma scandalului masiv de corupţie, care a zguduit în ultimele luni Coreea de Sud.

De asemenea, aceasta s-a mutat înapoi în locuinţa sa privată din cartierul Gangnam.

Fosta preşedintă a primit în urmă cu patru ani o pereche de câini Jindos, iar în ianuarie s-au născut şapte pui în complexul prezidenţial din Seul, potrivit news.ro.

Citeşte şi BBC: Cum au ajuns câinii un simbol al protestelor din România

Reprezentanţii Casei Albastre au precizat că nu este vorba de abandonarea celor nouă patrupede, care au fost lăsate intenţionat pentru că nu pot fi smulse din singura locuinţă pe care o cunosc.

”Ea le-a spus angajaţilor să aibă grijă de câini şi să găsească o casă bună pentru aceştia dacă va fi nevoie”, a declarat un purtător de cuvânt de la Casa Albastră.

Alianţa Busan pentru Prevenirea Cruzimii împotriva Animalelor a depus o plângere penală împotriva fostei preşedinte, pe care o acuză de abandonarea animalelor în complexul prezidenţial din Seul.

”Vrem să ajutăm aceşti câini pentru a nu fi adoptaţi în mod necugetat şi pentru a nu sfârşi la un adăpost pentru animale”, a anunţat o altă organizaţie pentru drepturile animalelor din Coreea de Sud.


loading...