Fosta şefă a AEP, Ana Pătru, poate părăsi ţara. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă

Fosta şefă a Autorităţii Electorale Centrale (AEP), Ana Maria Pătru, poate părăsi teritoriul României, dacă anunţă organele judiciare, potrivit unui decizii, luată de judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti.

11 sept. 2017, 13:57
Fosta şefă a AEP, Ana Pătru, poate părăsi ţara. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă

În 5 septembrie, Tribunalul Bucureşti a admis cererea Anei Maria Pătru de a părăsi teritoriul României. Decizia acestei instanţe nu a fost definitivă, motiv pentru care procurorii au contestat-o.

Instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Bucureşti (CAB), a respins apelul procurorilor şi, astfel, a dispus ca fosta şefă a AEP să poată ieşi din ţară, dacă anunţă oamenii legii în prealabil. Sentinţa CAB este definitivă.

Ana Maria Pătru a anunţat că vrea să părăsească ţara pentru că a primit o ofertă de a lucra în străinătate, scrie Mediafax.

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente a fost arestată în 2016 şi, ulterior, cerctată sub control judiciar.

Ana Maria Pătru este acuzată că a primit mită de la reprezentanţii firmei SIVECO pentru a derula contracte cu instituţia pe care a condus-o.

Potrivit unui raport de activitate al Autorităţii Electorale Permanente pe anul 2008, raport postat pe site-ul instituţiei, acelaşi contract de achiziţie, respectiv cel cu numărul 80703/25.04.2008, a fost cu firma SIVECO România.

„Prin contractul de achiziţie publică nr. 80703/25.04.2008, s-au realizat programele de calculator pentru consiliile locale şi judeţene (inclusiv sectoarele şi primăria generală a municipiului Bucureşti), precum şi pentru primarii comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor, primarul general al mun. Bucureşti şi preşedinţii consiliilor judeţene. Contractul a fost încheiat cu S.C. SIVECO România S.A”, se arată în raportul de activitate.

Procurorii DNA Onea şi Răileanu, anchetaţi de Inspecţia Judiciară în dosarul Pătru: „Sunt dispusă să dau declaraţii. E un CARTEL!”

Procurorii o acuză pe Ana Maria Pătru că a primit, de la aceeaşi firmă, şi contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover.

„În cursul anului 2011, în calitate de vicepreşedinte al A.E.P.– funcţie cu rang de secretar de stat – a pretins de la reprezentanţii SC S. R. SA contravaloarea unui autovehicul marca Land Rover model Range Rover Sport şi a primit de la reprezentanţii agentului economic precizat suma de 15.000 euro – echivalentul a 61.765,50 lei, promiţând în schimb că va susţine derularea în bune condiţii a acordului cadru de servicii nr. 4595/29.08.2011 şi a contractului subsecvent de servicii nr. 1 din data de 30.08.2011, cu denumirea „Acord cadru de servicii pentru realizarea sistemului informatic al registrului electoral” încheiate de asocierea SC S. R. SA – în calitate de lider şi SC A.S. SRL cu A.E.P., precum şi că va susţine SC S. R. SA pentru obţinerea şi derularea unor contracte viitoare cu instituţia publică precizată, fapt care s-a şi realizat”, conform sursei citate.