Fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova a cerut eliberarea pe cauţiune

Viorica Oniga, fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap din DGASPC Prahova, arestată pentru corupţie, a cerut Tribunalului Prahova eliberarea provizorie pe cauţiune, plătind marţi 10.000 de lei în acest sens, iar miercuri magistraţii vor decide dacă aceasta va fi pusă în libertate.

11 iun. 2013, 16:09
Fosta şefă a Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap Prahova a cerut eliberarea pe cauţiune

Medicul Viorica Oniga, arestată preventiv la sfârşitul lunii trecute pentru fapte de corupţie, a depus, luni, o cerere de eliberare provizorie pe cauţiune, iar, marţi, Tribunalul Prahova a stabilit o cauţiune de 10.000 de lei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Prahova, judecătorul Alina Anton-Pavel, miercuri instanţa va stabili dacă Oniga va fi pusă în libertate.

Avocatul Vioricăi Oniga, Ion Rotaru, a declarat că fostul preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap a achitat cauţiunea de 10.000 de lei, împrumutând această sumă de la o rudă care locuieşte în alt judeţ.

Rotaru a mai spus că nu se aştepta ca Oniga să fie arestată, întrucât „nu există probe că ar fi comis infracţiunile de care este acuzată”. Astfel, avocatul a afirmat că Viorica Oniga este acuzată că a eliberat unor persoane care nu aveau acest drept certificate de handicap, însă ea a eliberat acele certificate pe baza unor acte medicale falsificate de două persoane care sunt în libertate, deşi au fost identificate.

„Nu era obligaţia clientei mele să verifice autenticitatea actelor medicale depuse la dosar, iar ea nu a falsificat acele acte”, a spus avocatul Ion Rotaru.

Acesta a precizat că, în prezent, Viorica Oniga se află în arestul Poliţiei Judeţene Buzău, iar starea ei este „foarte proastă” din cauza numeroaselor probleme de sănătate pe care le are.

În 3 iunie, Viorica Oniga a depus o cerere de eliberare sub control judiciar, iar în 6 iunie Tribunalul Prahova a respins solicitarea ca neîntemeiată.

Viorica Oniga a fost arestată preventiv în 28 mai, într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, în care este acuzată de luare de mită în formă continuată, fals intelectual în formă calificată şi continuată şi abuz în serviciu contra intereselor publice.