Alina Bica, fosta şefă antimafia, după şase luni în arest: Mă întorc la muncă. Dosarele ANRP, conexate

Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, a anunţat vineri că, după aproape şapte luni în arest preventiv şi arest la domiciliu, se întoarce la muncă. Ea a declarat că va profesa tot în domeniul juridic, dar "nu la stat".

19 iun. 2015, 12:31
Alina Bica, fosta şefă antimafia, după şase luni în arest: Mă întorc la muncă. Dosarele ANRP, conexate

Alina Bica, fost procuror şef al DIICOT, este în prezent plasată sub control judiciar. Aceasta a anunţat că se întoarce la muncă, însă a refuzat să spună unde va lucra.

Citeşte şi: Fosta şefă DIICOT, Alina Bica, prima vizită la Poliţie după ce a fost plasată sub control judiciar

„Nu în procuratură, Doamne fereşte!, nu am mai putea să fiu niciodată obiectivă. Tot în domeniul juridic voi profesa. Nu la stat”, a declarat vineri Alina Bica.

Între timp, dosarele „Bica”, „Bica 1” şi „Bica 2”, au fost reunite într-unul singur. Conexarea va viza doar retrocedările ilegale.

„Am ajuns într-un loc pentru care nu eram pregătită”, a spus Alina Bica, la ieşirea din sala de judecată. Ea a precizat că i se pare un „lucru normal” ca cele două dosare să fie conexate.

Alina Bica a fost trimisă în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (2 fapte), abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (2 fapte) și favorizarea făptuitorului (2 fapte). Pe 22 noiembrie 2014 a fost arestată preventiv, în aprilie 2015 a fost plasată în arest la domiciliu, iar recent a fost plasată sub control judiciar.

Citeşte şi: Alina Bica SCAPĂ de arestul la domiciliu. Fosta şefă antimafia, pusă sub control judiciar

Alina Bica a solicitat oficial să nu fie făcut public programul vizitelor la Poliţie, impuse de procedura controlului judiciar.

„Vreau să merg pe stradă fără să întoarcă lumea capul după mine”, a explicat fosta şefă DIICOT.