Fosta şefă a Serviciului de Informaţii Fiscale din Administraţia Finanţelor Timiş, trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită

Fosta şefă a Serviciului de Informaţii Fiscale din Administraţia Finanţelor Timiş Lucica Golban, care fusese reţinută în septembrie de DNA, a fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită, după ce ar fi primit, chiar în sediul instituţiei unde lucra, 3.000 de la o persoană, pentru a îndeplini sau urgenta activităţi legate de atribuţiile sale. În acelaşi dosar, au fost deferite justiţiei alte două persoane, pentru trafic de influenţă.

18 oct. 2018, 12:11
Fosta şefă a Serviciului de Informaţii Fiscale din Administraţia Finanţelor Timiş, trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, procurorii DNA – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei Lucica Golban, la data faptei şefă a Serviciului de Informaţii Fiscale din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Timiş, pentru luare de mită.

Totodată, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Stoiana Găman şi Horia-Ioan Grigoriţă, pentru trafic de influenţă.

În rechizitoriu, procurorii afirmă că, în 13 septembrie, Lucica Golban, în calitatea menţionată, a primit de la reprezentantul unui om de afaceri (martor în cauză) suma de 3.000 de lei în legătură cu îndeplinirea sau urgentarea îndeplinirii unor activităţi care ţin de atribuţiile sale de serviciu, respectiv înregistrarea unor societăţi comerciale în scop de TVA.

„Banii respectivi au fost remişi inculpatei chiar în sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Timiş, la scurt timp aceasta fiind reţinută de procurorii anticorupţie”, arată DNA.

De la acelaşi martor, în perioada 2016 – 2018, Horia Grigoriţă şi Stoiana Găman au pretins şi au primit, în mai multe tranşe, sumele de 106.800 de lei, respectiv 96.800 de lei, pretinzând că îşi vor exercita influenţa asupra unor funcţionari din cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Timişoara.

Scopul acestor demersuri era acela a se amâna sau stopa controalele iniţiate de organele fiscale la anumite societăţi comerciale şi de a nu se constata existenţa unor eventuale infracţiuni de evaziune fiscală.

În cauză s-au instituit măsuri asigurătorii în ceea ce-i priveşte pe Găman şi Grigoriţă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

DNA precizează că, anterior, Stoiana Găman a mai fost trimisă în judecată de procurorii anticorupţie, pentru complicitate la tentativă de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, fiind condamnată la o pedeapsă cu suspendare.