Fosta şefă PMP: Când spui Elena Udrea, spui arestare preventivă. Lupta anticorupţie este o perdea de fum

Elena Udrea a declarat miercuri în plenul Camerei Deputaţilor că noul ei dosar reprezintă "forma cea mai acută a unei lupte pentru preluarea puterii", iar lupta anticorupţie este doar o "perdea de fum".

28 oct. 2015, 12:23
Fosta şefă PMP: Când spui Elena Udrea, spui arestare preventivă. Lupta anticorupţie este o perdea de fum

Elena Udrea a declarat că lupta anticorupţie este o perdea de fum, dar care are suportul popular.

„Când spui Elena Udrea spui arestare preventivă. (…) Cazul Udrea este doar forma cea mai acută a unei lupte pentru preluarea puterii. Este o acţiune bine organizată care urmăreşte un plan bine gândit încă din al doilea mandat al lui Traian Băsescu şi care ţinteşte acapararea şi exercitarea puterii de către un sistem format din reprezentanţi ai serviciilor secrete, ale instituţiilor de forţă ale statului şi ai justiţiei. Perdeaua de fum, din ce în ce mai transpoarentă o reprezintă lupta anticorupţie, un demers genial ales pentru că are suportul popular”, a declarat Elena Udrea în plenul Parlamentului.

Totodată, Elena Udrea precizează că a fost arestată înainte de fi întrebată ce a greşit.

Ce stat de drept este acela în care un om, fie el şi parlamentar, este arestat înainte să fie întrebat ce a făcut, în care un om aflat sub control judiciar aşa cum v-am spus de 130 de zile, trebuie arestat preventiv pentru că reprezintă un pericol pentru societate în condiţiile în care o instanţă a decis deja că poate fi liber, iar faptele nu s-au întâmplat în această vară, nu sunt ulterioare deciziei judecătorilor de a mă lsă liber, sunt fapte presupuse a fi săvârşite acum 5-6 ani”, a adaăugat fosta şefă PMP.

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate, miercuri, cererile DNA care o vizează pe Elena Udrea privind ridicarea imunităţii pentru urmărire penală, reţinere şi arestare preventivă, iar votul asupra rapoartelor Comisiei juridice în acest caz va fi secret cu bile.

Citeşte şi: Elena Udrea află miercuri dacă poate fi ARESTATĂ. „Sistemul vă cheamă să daţi un vot în orb” LIVE TEXT