Fostă senatoare PSD, numită de ministrul Educației la șefia Inspectoratului Școlar Călărași. Îl desfiinţase pe Iohannis anii trecuţi!: “Este un penal cu imunitate absolută”

Fosta senatoare PSD Roxana Pațurcă a fost numită de ministrul Educației în postul de inspector școlar general al ISJ Călărași, potrivit unei note trimisă către școlile din județ.

13 ian. 2021, 15:38
Fostă senatoare PSD, numită de ministrul Educației la șefia Inspectoratului Școlar Călărași. Îl desfiinţase pe Iohannis anii trecuţi!: “Este un penal cu imunitate absolută”

Fostă senatoare PSD, numită de ministrul Educației la șefia Inspectoratului Școlar Călărași. Pațurcă a fost exclusă din PSD pe 1 septembrie 2020, după ce nu s-a prezentat, împreună cu trei colegi de partid, la moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Fostă senatoare PSD, numită de ministrul Educației la șefia Inspectoratului Școlar Călărași

Nu a trecut mult timp, iar Paţurcă a fost înscrisă pe listele liberalilor. Pațurcă s-a înscris în PNL a doua zi după ce a fost exclusă din PSD, potrivit informațiilor publicate de Digi24 la acea dată. Se pare că fosta pesedistă este la bază profesor de finanțe-contabilitate la Colegiul Economic Călărași, unde este titluar și predă din 2004. A fost inspector școlar la ISJ Călărași în perioada septembrie 2013 – iunie 2015, potrivit cv-ului de pe site-ul Senatului.

Camelia Croitoru, care a stat până în prezent la şefia inspectoratului, fusese numită anul trecut în funcție de fostul ministru Monica Anisie. Croitoru este vicepreședinte al PNL Călărași.

Numirea lui Pațurcă în funcția de Inspector general la Călărași este prima decizie de acest fel aprobată de actualul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, potrivit informațiilor publicate până acum. Numirea unui inspector școlar general se face prin ordin semnat de ministru, spune Edupedu.

Pațurcă a avut o serie de decalarații acide la adresa Președintelui Klaus Iohannis. În 2019, de exemplu, într-un cotidian local spunea despre șeful statului că este “arogant“, “un penal cu imunitate absolută. Ştiţi prea bine că a obţinut case prin fals şi uz de fals – fapt stabilit definitiv de Justiţie. Are zeci de dosare penale (48) deschise pe numele său şi suspendate pe durata mandatului“.

În campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2019 Roxana Rațurcă declara despre proiectul “România educată” că “este doar un titlu, fără nicio acțiune în plan concret. Este un titlu jignitor, prin care Iohannis ne spune că nu suntem educați și că vine el să ne educe.“

Citeşte şi: Dan Barna le spulberă visurile directorilor şcolari aleşi pe considerente politice: „Organizăm examene naţionale. Se bucură de funcţie doar pentru puţin timp!”


loading...