Foștii angajați de la Ferma Dacilor, acuzați că au provocat incendiul mortal, rup tăcerea despre Cornel Dinicu: „Avea sânge pe palme și pe față”

Cornel Dinicu a lansat acuzații grave la adresa foștilor săi angajați, pe care îi consideră vinovați de incendiul de la Ferma Dacilor, unde au murit opt persoane. Ar fi vorba despre doi foști lucrători pe care îi concediase cu puțin timp înainte de tragedie.

25 ian. 2024, 13:01
Foștii angajați de la Ferma Dacilor, acuzați că au provocat incendiul mortal, rup tăcerea despre Cornel Dinicu: „Avea sânge pe palme și pe față”
Foștii angajați de la Ferma Dacilor, acuzați că au provocat incendiul mortal, rup tăcerea despre Cornel Dinicu: „Avea sânge pe palme și pe față”

Incendiul de la Ferma Dacilor ar fi fost provocat de doi foști angajați ai pensiunii, după cum acuză Cornel Dinicu din spatele gratiilor. Cei doi angajați la care se referă Dinicu sunt soț și soție și sunt din Botoșani. Cu doar câteva zile înainte de tragedie, ei au fost concediați.

Citește și: EXCLUSIV – Iubita patronului de la Ferma Dacilor, primele declarații după incendiu. Femeia era lângă Cornel Dinicu în momentul tragediei. Fiul lor a murit în incendiu

Foștii angajați de la Ferma Dacilor rup tăcerea despre Cornel Dinicu

Unii martori din dosar ar fi declarat la audieri că cei doi botoșăneni ar fi privit impasibili cum pensiunea Ferma Dacilor arde din temelii. Aceștia au decis, însă, să spună tot ce știu, după acuzațiile primite. Bărbatul susține că el însuși l-ar fi ajutat pe Cornel Dinicu să stingă flăcările.

Noi eram și supărați pentru că salariul meu s-a ars în cameră, îmbrăcăminte am rămas fără. Şi am zis că: «De ce?». A spus că: «Trebuie să plecați, dacă vedeți presa sus la barieră, să nu dați niciun detaliu». Și în ziua respectivă am plecat. Ne-am dus la Botoșani. El ne-a dus la gară. Ne-am dus la Botoșani, ne-am întors înapoi ca să ne căutăm un loc de muncă aici. Nu cum se spune că noi am vrut să fugim în Germania. Dacă eram noi suspecții, noi eram plecați demult”, a spus unul dintre cei doi soți.

Soția bărbatului susține că a avut loc și un conflict conjugal în fața fermei, chiar în timpul incendiului.

Mașina aia care a venit și s-a întors înapoi. Una albastră, de Călăraşi, Tulcea. Nu știu. Suspectă. O mașină suspectă. Am auzit o femeie țipând, afară. Am ieșit afară exact cum eram îmbrăcată. Și m-am dus și am întrebat-o ce s-a întâmplat. Ea s-a uitat fix în ochii mei. Nu mi-a spus nimic. Da, era în palme de sânge. Pe față la fel. Și pe obrazul stâng era de fum, înnegrită. Între timp coboară soțul ei. I-a spus doamna, deci soția, i-a spus să salveze cei doi copii care erau în cameră. A dat dânsa în el, a dat și soțul în ea. Deci acolo am văzut cum au dat reciproc. Cred că în momentul, în dimineața aceea, când s-a dat foc, cred că s-au și luat camerele imediat”, au mai spus cei doi soți, la Antena 3.

Cei doi soți din Botoșani exclud posibilitatea ca vinovatul să fie chiar Cornel Dinicu, însă spun că există posibilitatea ca acesta să aibă dușmani care îi vor răul. Cuplul este dispus să meargă și la testul cu detectorul de minciuni, asumându-și faptul că nu au nimic de ascuns.

Anchetatorii iau în considerare în continuare şi varianta ca focul să fi fost provocat de o mână criminală. Totuși, această ipoteză este poziționată abia pe locul al treilea. Oamenii legii încă cercetează locul tragediei, prima variantă fiind o defecțiune la rețeaua de electricitate.

Citește și: Cazul Ferma Dacilor. Avocatul lui Cornel Dinicu ar fi fost dat afară înainte să se retragă din dosar