Foştii miniştri Cătălin Predoiu şi Gheorghe Ialomiţianu, cercetaţi într-un dosar disjuns din „Gala Bute”

Foştii miniştri ai Justiţiei şi Finanţelor Cătălin Predoiu şi, respectiv, Gheorghe Ialomiţianu sunt cercetaţi de procurorii DNA într-un dosar disjuns din dosarul "Gala Bute", informează România TV. Ancheta ar fi fost pornită în urma unei sesizări a Corpului de control al Guvernului.

17 mai 2015, 18:18
Foştii miniştri Cătălin Predoiu şi Gheorghe Ialomiţianu, cercetaţi într-un dosar disjuns din „Gala Bute”

Cătălin Predoiu şi Gheorghe Ialomiţianu ar fi cercetaţi pentru că şi-au îndeplinit defectuos atribuţiile de serviciu semnînd documente care făceau parte din strategia de marketing şi promovare turistică, în care era inclus şi evenimentul Gala Bute.

Cătălin Predoiu a reacţionat pe Facebook la informaţiile privind verificarea sa de catre DNA, explicând că nu deţine nicio informaţie „oficială sau neoficială” cu privire la un asemenea dosar.

La rândul său, Gheorghe Ialomiţianu a declarat că nu a semnat un Proiect de Hotarare al Guvernului care viza Gala Bute pana cand din acel proiect nu a fost scos respectivul eveniment.

„Am inteles ca este un raport al corpului de control al premierului (…) MDRT, prin doamna ministu Udrea, a transmis ministerului de Finante un proiect de hotarare privind promovarea Romaniei ca destinatie turistica. In proiectul respectiv s-a precizat ca vrea sa organizeze si Gala Bute. Ministerul de Finante a dat un aviz negativ prin semnatura mea personala ca ministru. La ministerul Justitiei s-a dat un aviz negativ pentru ca MDRT nu putea sa organizeze Gala Bute pentru ca nu avea bani in buget si nici in obiectul de activitate. Premierul l-a pus pe ordinea de zi dupa ce MDRT a scos Gala Bute din proiect si a ramas doar promovarea Romaniei ca destinatie turistica. In momentul acela proiectul de hotarare respecta prevederile legale, doar atunci a primit semnaturile de la Ministerul de Finante si Ministerul de Finante”, a declarat Gheorghe Ialomitianu, la Realitatea Tv.