Fostul adjunct al IPJ Olt, mărturii şocante din disputa cu procurorii: „M-am oferit să sun personal la 112, dar nu m-au lăsat”

Fostul șef adjunct al IPJ Olt, Nicolae Eugen Alexe, a povestit cum poliția s-a lovit de refuzul procurorilor de a autoriza intrarea în forță în casa lui Gheorghe Dincă pentru a verifica dacă Alexandra Măceșanu se află acolo. El personal a propus o ideea mai neortodoxă de a pătrunde în locuinţă, însă procurorii nu i-au permis să o pună în practică.

30 iul. 2019, 16:35
Fostul adjunct al IPJ Olt, mărturii şocante din disputa cu procurorii: „M-am oferit să sun personal la 112, dar nu m-au lăsat”

Le-am solicitat procurorilor să intrăm în bază infracțiunii flagrante, să descindem în forță, să verificăm locația și să vedem dacă fata este în locuința. În biroul comandantului de la Caracal eram eu cu patru procurori, cu șeful Poliției Caracal, șeful de la criminalistică, șeful poliției rutiere, cred că eram 15 polițiști acolo.

Procurorii au zis că nu suntem siguri că persoană respectivă este autorul, nu știm sigur că se află în acea locație și că au rezerve legate de faptul că proprietarul autorismului ar putea să fie și autorul infracțiunii. Au zis că datele nu sunt concludente, nu sunt certe și nu putem intră deși am invocat acea normă infracțiuni flagrante care practic permite să intrăm.

Citeşte şi Cum a scăpat criminalul din Caracal de bijuteriile Alexandrei. Noi imagini cu Gheorghe Dincă, după răpire VIDEO

Este o variantă pe care nu am vrut să o scriu în raport, temându-mă că poate am fost catalogat în vreun fel anume de oameni. M-am oferit că personal să sun de pe telefonul meu și să sun la 112 să sesizez un caz de violenţă domestică la adresa respectivă și în baza legii avem posibilitatea să intrăm în orice domiciliu la orice oră pentru a verifica aceste aspecte de violenţă domestica. Procurorii nu au fost de acord cu această variantă, cu această ghidușie„, spune Nicolae Eugen Alexe, fostul adjunct al IPJ Olt, demis din funcţie în urma scandalului de la Caracal.