Fostul atacant al Inter-ului prins de poliție într-un cazinou clandestin

Gabriel Barbosa Almeida, fostul atacant al lui Internazionale Milano, a fost arestat în timpul unei razii făcute de poliție într-un cazinou clandestin. 

12 apr. 2021, 15:40
Fostul atacant al Inter-ului prins de poliție într-un cazinou clandestin

Legitimat în prezent la Flamengo, fotbalistul în vârstă de 24 de ani a cumulat mai multe infracțiuni. Pe lângă faptul că se afla într-un loc unde se desfășurau activități ilegale, el a încălcat și restricțiile impuse de autorități pentru combaterea răspândirii coronavirusului. În aceeași încăpere se mai aflau alte 200 de persoane.„Gabigol” s-a ascuns sub o masă atunci când a venit poliția, însă a fost găsit și dus în arest. Acest scandal îi poate afecta cariera, una care începuse promițător, cu transferul de la Santos la Internazionale, pentru 30 de milioane de euro.A îmbrăcat tricoul lui Inter doar de nouă ori, marcând un singur gol. Italienii l-au împrumutat la Benfica Lisabona ca să aibă meciuri în picioare, dar nici în Portugalia nu a jucat. S-a întors în Brazilia, la Santos, de unde s-a transferat la Flamengo. Episodul din cazinoul clandestin confirmă că viața extra sportivă l-a tras în jos pe Gabriel Barbosa, iar cazul său nu este singular.Mulți fotbaliști sau foști fotbaliști au fost surprinși jucând la cazino, unii recunoscând chiar că sunt dependenți de gambling. De exemplu, fostul internațional nord-irlandez Keith Gillespie (86 de selecții la națională), care a fost legitimat la Manchester United, Newcastle United, Blackburn Rovers și Leicester City, a pierdut peste 7 milioane de lire sterline la jocuri de noroc. În 2010, și-a declarat falimentul personal după ce nu a putut plăti o factură de 137.00 de lire sterline.Un alt sportiv celebru implicat într-un scandal legat de gambling este Eidur Gudjohnsen, fostul atacant al lui Chelsea. Islandezul a recunoscut că a pierdut aproximativ 500.000 de euro doar în câteva luni, la ruletă și blackjack.Nici Wayne Rooney nu a putut „dribla” acest viciu. Atacantul de legendă al lui Manchester United a pierdut o jumătate de milion de lire sterline la cazino. Prins „în fapt”, a mărturisit că s-a îndreptat spre jocurile de noroc din cauza plictiselii. Aceeași scuză a fost invocată și de Kyle Lafferty, care a jucat și la pariuri sportive, primind o amendă de 23.000 de lire sterline din partea federației de fotbal din Anglia.

Dan Nistor a văzut „luminițe”

Dan Nistor/ MEDIAFAX FOTO

Și fotbalul românesc are povești de acest gen. Cosmin Gângioveanu era unul dintre cei mai talentați jucători din generația sa, iar cazinourile i-au distrus cariera. „Pierdeam foarte mulți bani. Ajungeam să pariez cate 100 de milioane de lei vechi in fiecare zi. Pariam și pe evenimente, dar jucam pe tot ce prindeam, ruletă, blackjack. Tatăl meu lucrase într-un cazino mulți ani și cam știam multe lucruri. Am pierdut la cazino în total cam în jur de 100.000 de euro”, a mărturisit Gângioveanu, care a plecat în SUA și s-a făcut agent imobiliar.

La rândul său, Dan Nistor a fost implicat într-un episod amuzant. Mijlocașul era legitimat la Dinamo când, în dimineața unui meci cu marea rivală Steaua, a intrat într-un cazinou însoțit de mai mulți colegi. Încercând să se scuze, Nistor a dat o declarație care a ajuns direct pe site-ul UEFA, la categoria perle:

„Eu am văzut multe luminițe acolo. Eu, fiind băiat de la țară, nu am mai văzut în viața mea atâtea luminițe și am intrat acolo. Am stat 10 minute și am ieșit, nu înțeleg de ce se face atâta caz despre asta”, spunea actualul jucător al Universității Craiova.

Fotbaliștii nu au voie să joace la pariuri sportive, însă regulamentul nu are nicio referire clară la jocurile de cazino. Totuși, nu dă bine pentru un sportiv să fie văzut într-un astfel de loc. De aceea, cu siguranță că mulți jucători au conturi la operatori online, cum ar fi Casino Casa Pariurilor.

Dacă nu se pune problema dependenței, jocul la cazino este o distracție ca oricare alta, mai puțin când cazinoul este ilegal, apropo de cazul lui Gabriel Barbosa Almeida.