Fostul comandant al navei Concordia, condamnat la 16 ani de închisoare

Publicat: Miercuri, 11 Februarie 2015 23:34 // Actualizat: Miercuri, 11 Februarie 2015 23:51 // Sursa: romaniatv.net

Un tribunal italian a anunțat miercuri seară că l-a condamnat la 16 ani și o lună de închisoare pe Francesco Schettino, fostul comandant al navei de croazieră Concordia, al cărei naufragiu a făcut 32 de morți în urmă cu trei ani în largul coastelor italiene, informează AFP.

Fostul comandant al navei Concordia a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Francesco Schettino a fost găsit vinovat mai ales de omor din culpă și scufundarea pachebotului de către judecătorii de la tribunalul din Grosseto (Toscana) unde procesul lui în primă instanță a fost deschis în iulie 2013.

Președintele tribunalului a citit sentința în absența acuzatului, potrivit imaginilor în direct ale mai multor canale de televiziune italiene.

Anterior în aceeași zi, Francesco Schettino, 54 de ani, a denunțat ceea ce el consideră a fi o "uneltire" la adresa sa încă din primele ore ale dramei.

Parchetul a cerut 26 de ani de închisoare pentru Schettino, în timp ce avocații săi au pledat pentru achitare, argumentând că naufragiul a fost un accident ce i se poate întâmpla oricărui marinar.

Procurorii italieni au cerut de asemenea arestarea lui Schettino pentru a preveni orice tentativă de fugă, dar tribunalul nu a precizat imediat dacă dă curs acestei cereri.

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 feb 01:40
...al navei de croazieră Concordia, al cărei naufragiu a făcut 32 de morți în urmă cu trei ani în largul coastelor Citește mai departe…

...
11 feb 23:58
...Concordia, al cărei naufragiu a făcut 32 de morți în urmă cu trei ani în largul Citește mai departe… Mai mult ...
11 feb 23:57
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}

#headerimg {
float: left;
margin: 0;
width: 340px;
height: 200px;
background:...
11 feb 23:54
...16 ani și o lună de închisoare pe Francesco Schettino, fostul comandant al navei de croazieră Concordia, al cărei …read more ...
1
EUR
4.8026
RON
21 Feb
noapte 1 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H