Fostul consilier a lui Voiculescu a făcut anunţul: Cât durează imunitatea după vaccinare sau vindecare de COVID: Şi numărăm mai departe

Răzvan Cherecheș vine cu un anunţ pentru toţi românii. Expertul în sănătate publică și fost consilier onorific al secretarului de stat din MS, Andreea Moldovan, a anunțat cât durează imunitatea față de COVID-19 după infectare și după vaccinare.

31 mart. 2021, 23:28
Fostul consilier a lui Voiculescu a făcut anunţul: Cât durează imunitatea după vaccinare sau vindecare de COVID: Şi numărăm mai departe

Fostul consilier a lui Voiculescu a făcut anunţul. Răzvan Cherecheș a declarat pe Facebook că imunitatea pe care un cetățean o dobândește după vaccinare sau vindecarea de COVID-19 ține minimum opt luni.

Fostul consilier a lui Voiculescu a făcut anunţul: Cât durează imunitatea după vaccinare sau vindecare de COVID: Şi numărăm mai departe

“Nu știm, nu știm exact, până în acest moment se pare că imunitatea durează mai mult de opt luni. În fiecare lună este un raport nou făcut atât de producătorii de medicamente, cât și de cercetători, în care se precizează dacă imunitatea mai durează o lună sau s-a oprit acolo. Dar la opt luni de la vaccinare sau de la infecție unitatea continuă să fie stabilă în timp și rezistentă. Deci opt luni și numărăm mai departe”, a anunțat Răzvan Cherecheș pe pagina personală de Facebook.

Persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze împotriva COVID-19 nu transmit coronavirusul aproape niciodată, susține un studiu condus de Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din Statele Unite.

Studiu: persoanele vaccinate cu ambele doze nu sunt purtători asimptomatici de Covid, conform unui nou studiu, dar datele sunt preliminare şi necesită confirmări suplimentare.

„Datele noastre de la CDC sugerează în prezent că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc, iar asta nu doar în testele clinice ci și în datele din lumea reală”, a afirmat Walensky în cadrul unui interviu acordat televiziunii MSNBC, citat de B1.

Studiul a depistat doar trei cazuri de infecții cu coronavirusul în rândul persoanelor vaccinate cu ambele doze în timp ce 161 dintre participanții care nu au fost inoculați s-au îmbolnăvit cu COVID-19.

Însă este nevoie de mai multe date pentru a stabili acest lucru cu certitudine, motiv pentru care cercetătorii americani recrutează în prezent mii de studenți din SUA pentru a afla mai multe despre șansele răspândirii asimptomatice a virusului în rândul persoanelor vaccinate. Potrivit unui studiu realizat în timpul campaniei de vaccinare din Statele Unite, serurile de la Pfizer şi Moderna reduc riscul de infectare la două săptămâni după administrarea primei doze.

Citeşte şi: Vaccinurile Pfizer şi Moderna reduc riscul de infectare la două săptămâni după administrarea primei doze STUDIU