Fostul deputat PSD Eugen Nicolicea riscă să rămână fără certificat de revoluţionar

O comisie din cadrul Secretariatului de stat pentru problemele revoluționarilor (SSPR) a propus retragerea certificatului de revoluționar deținut de fostul parlamentar PSD Eugen Nicolicea.

29 iul. 2022, 14:02
Fostul deputat PSD Eugen Nicolicea riscă să rămână fără certificat de revoluţionar

Fostul deputat PSD Eugen Nicolicea riscă să rămână fără certificat de revoluţionar. O comisie din cadrul Secretariatului de stat pentru problemele revoluționarilor (SSPR), instituție din cadrul Guvernului României, a propus retragerea certificatului de revoluționar – luptător cu rol determinant – deținut de Eugen Nicolicea, potrivit G4Media.

Membrii comisiei susțin că nu există dovezi potrivit cărora Eugen Nicolicea ar fi avut un rol decisiv în timpul Revoluției. O decizie finală va fi luată de justiție.

Citeşte şi: Alexandru Arșinel rămâne fără certificatul de revoluționar. Artistul trebuie să dea înapoi o sumă uriaşă

Ion Iliescu riscă să rămână fără certificatul de revoluţionar. O cerere în acest sens a fost depusă la Tribunalul Bucureşti

Informaţia privind retragerea certificatului de revoluţionar pentru Eugen Nicolicea vine la câteva zile după ce Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989, instituţie aflată în subordinea Guvernului, a demarat procedura privind retragerea titlului de luptător pentru victoria Revoluţiei din 1989 pentru fostul preşedinte Ion Iliescu. Instituţia a depus o cerere în acest sens la Tribunalul București.