Fostul director DSP Sibiu, Gabriel Budescu, numit şef la Spitalul TBC

Gabriel Budescu a fost numit manager al Spitalului TBC, după ce şi-a dat demisia din funcţia de director al DSP Sibiu invocând motive medicale. USR Sibiu cere oprirea politizării instituţiilor publice.

30 nov. 2020, 17:10
Fostul director DSP Sibiu, Gabriel Budescu, numit şef la Spitalul TBC
Fostul director DSP Sibiu. Gabriel Budescu este noul director al Spitalului TBC Sibiu

Fostul director DSP Sibiu, Gabriel Budescu, numit şef la Spitalul TBC. USR Sibiu susţine că la două săptămâni după ce şi-a dat demisia de la DSP, invocând motive medicale, Gabriel Budescu „se face bine” şi „se întoarce într-o poziţie de conducere a unei instituţii publice din judeţ”, ca director medical al Spitalului TBC.

„Fără publicarea anunţului de post vacant pe site-ul instituţiei, fără concurs, Dr. Budescu se întoarce într-o poziţie de conducere a unei instituţii publice din judeţ”, au scris luni reprezentanţii USR pe pagina de Facebook.

Fostul director DSP Sibiu, Gabriel Budescu, numit şef la Spitalul TBC. USR cere oprirea politizării instituţiilor publice

„În plină pandemie şi în mijlocul unui scandal naţional privind politizarea instituţiilor publice, singura grijă a Guvernului este să îşi pună oamenii în poziţii cheie. Considerăm că este o lipsă totală de respect faţă de sibieni ca aceste să continue”, a declarat Marius Vulcan, candidat USR PLUS Sibiu.

Potrivit postării USR, Gabriel Budescu este membru PNL şi a condus timp de 10 ani Direcţia de Sănătate Publica, iar înainte a fost manager al Spitalului Clinic Judeţean Sibiu. „Deşi demisia din 13 noiembrie (a.c.) are la bază motive medicale, Dr. Budescu pentru o rocadă politică ce îi va asigura liniştea înaintea pensionării”, au mai scris reprezentanţii USR.

Aceştia au publicat şi o cronologie a evenimentelor:

„Octombrie – noiembrie – administrare dezastruoasă a crizei sanitare
13.11.2020 – demisia din funcţia de director DSP, motivată medical
30.11.2020 – numirea în funcţia de director al Spitalului TBC Sibiu, de partid”.

După demisia lui Gabriel Budescu, la conducerea DSP Sibiu a fost numit colonelul Daniel Chelcea, fost director medical la Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu.

Despre Gabriel Budescu

Gabriel Budescu a absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul Institutului Medico-Farmaceutic Bucureşti şi Institutul de Medicină Militară „Carol Davilla”, ambele ca şef de promoţie. Între 1988 şi 1998 a fost medic şef de cabinet în cadrul Academiei Forţelor Terestre Sibiu, iar în 1997 a participat la exerciţii NATO, prin detaşare la baza NATO din Würzburg, Germania. În anul 2006 a absolvit un curs de management spitalicesc, iar din 1998 şi până în prezent a condus şi a coordonat activitatea în cadrul celor două cabinete proprii din Sibiu.