Fostul director RATB Viorel Popescu a fost ARESTAT

Fostul director al RATB Viorel Popescu a fost arestat, sâmbătă, printr-o decizie luată de Tribunalul Capitalei, sub acuzaţia de abuz în serviciu cu un prejudiciu estimat la 820.000 de euro.

07 iun. 2014, 07:26
Fostul director RATB Viorel Popescu a fost ARESTAT

Hotărârea instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul director RATB, Popescu Viorel, a fost reţinut vineri de procurorii DNA pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracțiunii de abuz în serviciu, în scopul obţinerii, pentru sine ori pentru altul, de foloase necuvenite, cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit DNA, în perioada 10.11.2011-09.10.2012, Popescu Viorel, în calitate de director general RATB, nu a îndeplinit unele acte ce intrau în atribuţiile sale de serviciu şi a efectuat în mod defectuos activităţi specifice funcţiei, cauzând un prejudiciu de aproximativ 820.000 euro, ce a reprezentat, totodată, foloase materiale necuvenite pentru o firmă privată.

Viorel Popescu a fost ales în funcţiile de preşedinte al Consiliului de Adminsitraţie al RATB şi de director al regiei la 10 noiembrie 2011. El a condus RATB până în 4 septembrie 2012, când a fost revocat de Consiliul General al Municipiului Bucureşti din Consiliul de Administraţie ale regiei, ceea ce a dus automat şi la pierderea postului de director.