Fostul ministru al Comunicaţiilor acuză guvernul Cîţu: „Vor să lase România fără ultima fărâmă de autonomie economică”

Alexandru Petrescu susține că Guvernul Florin Cîțu vrea să vândă la prețuri modice companiile de stat, prin legea trimisă la Parlament de abrogare a legii ce prevede interzicerea tranzacționării activelor statului in companiile naționale pentru o perioada de doi ani.

07 ian. 2021, 14:29
Fostul ministru al Comunicaţiilor acuză guvernul Cîţu: „Vor să lase România fără ultima fărâmă de autonomie economică”

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu, susţine că guvernul Cîţu are intenţia să vândă la preţuri modice activele statului în mai multe companii, în acest sens executivul trimiţând la Parlament o lege de abrogare a Legii avuţiei naţionale, scrie Stiripesurse.

„Intr-o discreție absoluta, in ședința de guvern de ieri, 6 ianuarie, prin punctul 1 al agendei de sedinta, “PROIECT DE LEGE pentru abrogarea Legii nr. 173/2020 privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naționale în activitatea economică”, Guvernul Citu a trimis in Parlamentul României un proiect de lege de abrogare a legii ce prevede interzicerea tranzacționării activelor statului in companiile naționale pentru o perioada de doi ani.

Legea nr.173 din 13 august 2020, privind unele măsuri pentru protejarea intereselor naţionale în activitatea economică, ce prevede interzicerea oricarei înstrăinări a participațiilor statului in bănci, companii feroviare, de utilități publice și alte entități din infrastructura critica a României, are menirea sa protejeze interesele statului roman și sa evite vanzarea acțiunilor statului la prețuri subevaluate de influența nefasta a crizei economice devastatoare cauzate de pandemia COVID-19.

Fostul ministru acuză guvernul Cîţu că încearcă o „colectivizare globală”

Actul normativ este aliniat și astazi unei practici legislative europene ce se regăsește in multiple state membre EU. Legea puternic contestata in vara lui 2020, de cei ce nu înțeleg importanta prezentei statului in zona infrastructurii economice critice, a trecut cu brio și avizul de constituționalitate prin decizia Curții Constituționale nr 589 din 14 iulie 2020.

Cu o majoritate parlamentara PNL-USR-UDMR stimulata de câstiguri pecuniare imediate, cu orice cost și in căutarea bunăvoinței oricui, mai puțin a electoratului lucid, ne așteptam ca pe repede înainte, odată cu abrogarea Legii 173 din 2020, sa scoatem la vânzare, la preturi puternic diminuate de proasta gestionare a guvernării de către liberali și useristi, tot ce mai deține Romania in termeni de participatii ale statului, de la bănci, la companii aeroportuare, petroliere, de energie, feroviare, de posta și curierat, telecomunicatii, institute de cercetare și astfel sa lase Romania, intr-o tentativa de colectivizare globală și fără ultima fărâma de autonomie economica”, a spus Alexandru Petrescu, fostul ministru al Comunicațiilor, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu: „Comisia Europeană confirmă avertismentele noastre. Guvernul Ţeparilor adânceşte criza”