Fostul ministru Cristian David ar putea fi cercetat sub control judiciar

Cristian David, fostul ministru al Internelor, ar putea fi cercetat sub control judiciar, în urma deciziei instanţei supreme. Măsura nu este definitivă şi poate fi contestată de procurori anticorupţie.

14 apr. 2015, 15:32
Fostul ministru Cristian David ar putea fi cercetat sub control judiciar

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţieau decis, marţi, să respingă propunerea procurorilor de prelungire a arestului la domiciliu în cazul lui Cristian David. Fostul ministru al Internelor va fi anchetat sub control judiciar, însă măsura poate fi contestată de procurorii DNA.

Până la rămânerea definitivă a sentinţei, Cristian David va rămâne în arest la domiciliu, măsură preventivă sub care este cercetat începând de la sfârşitul lunii martie.

Din informaţiile de la DNA, Cristian David ar fi pretins, în 2007, iar la data de 1 februarie 2008 ar fi primit suma de 500.000 de euro de la un denunțător, printr-un intermediar, pentru a-și exercita atribuțiile de îndrumare și coordonare a activității prefecților. Scopul era ca să se asigure astfel emiterea, de către Comisia județeană, a titlului de proprietate pentru un teren de 15 hectare din intravilanul municipiului Buzău.

Referat DNA: Cristian David ar fi vrut ca şpaga să-i fie dată în lei, nu în euro