Fostul ministru Eugen Teodorovici, audiat la DNA: „Nu am făcut niciun demers în favoarea cererii lui Nicolae Păun”

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a prezentat, joi dimineaţă, la DNA, unde a fost citat de procurori în calitate de martor, potrivit România TV. Acesta a fost audiat în dosarul lui Nicu Păun şi Mădălin Voicu.

23 iun. 2016, 06:34

UPDATE Eugen Teodorovici le-a spus jurnaliştilor, la ieşirea de la DNA, că a fost chemat în calitate de martor pentru a da o declarație în calitatea pe care a avut-o de ministru al Fondurilor Europene în dosarul în care sunt cercetați Nicolae Păun și Mădălin Voicu.

Am fost invitat in calitate de martor in dosarul fostului deputat Paun Nicolae. Discutia in fata procurorului a fost aceea ca, asa cum toti veneau la mine la Finante, chiar daca erau parlamentari, primari, asa plecau. Nu s-a incalcat nicio lege. Paun a venit la mine si a prezentat o situatie dificila vizavi de proiectul dansului. Nu mai stiu care a fost discutia. Cred ca in luna mai a fost discutia„, a declarat Teodorovici.

Acesta a spus că nu a favorizat pe nimeni şi că a acţionat mereu potrivit legii. „Nu am facut niciun demers in favoarea cererii lui Nicolae Paun. Atata timp cat am fost ministru la Fondurile Europene si la Finante am actionat strict cu respectarea legii. Nu am facut niciun fel de favor„, a mai spus fostul ministru.

Numele ministrului Eugen Teodorovici apare în interceptările din dosarul parlamentarilor Nicu Păun şi Mădălin Voicu. Acesta din urmă a declarat că a vorbit cu fostul ministru Teodorovici pentru a-l primi la el pe Nicolae Păun, cu care să discute despre nişte fonduri europene pentru Asociaţia Partida Romilor.

Ancheta în care Nicolae Păun şi Mădălin Voicu, dar şi fostul preşedinte al ANAF, Gelu Diaconu, sunt acuzaţi de corupţie se apropie de final, iar dosarul va ajunge în scurt timp pe masa judecătorilor Curţii Supreme.

Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, este acuzat că a emis două circulare prin care persoanele implicate în proiectele derulate de Asociaţia Partida Romilor, coordonată de Nicolae Păun, au fost scutite de la plata contribuţiilor la asigurările de sănătate.

Nicolae Păun este suspectat de corupție, spălare de bani și trafic de influență, iar Mădălin Voicu că ar fi intervenit până şi la Guvern pentru promovarea acelor circulare. Prejudiciul adus bugetului Uniunii Europene prin fraudarea proiectelor se ridică, potrivit anchetatorilor, la peste 30 de milioane de lei.