Fostul şef al CJ Botoşani, Constantin Conţac, despre percheziţiile DNA la firmele sale: Au venit la o cafea

Fostul președinte al Consiliului Județean Botoșani, Constantin Conțac, ale cărui firme au fost percheziționate, joi dimineață, de procurorii DNA într-un dosar privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, a declarat presei că anchetatorii "au venit la o cafea".

07 mai 2015, 12:59
Fostul şef al CJ Botoşani, Constantin Conţac, despre percheziţiile DNA la firmele sale: Au venit la o cafea

„Au venit la o cafea. Voi nu știți că eu am avut dosare? Eu îi cunosc pe oamenii aceștia pe toți. Au venit să mă vadă”, a afirmat Conțac, scrie Agerpres.

Citeşte şi: PERCHEZIŢII la Suceava. Şeful CJ, suspectat de abuz în serviciu şi luare de mită. Senator, vizat de anchetă

Perchezițiile efectuate la societățile Transporturi Auto SA și Con 2000 SRL Botoșani, controlate de Constantin Conțac, au la bază suspiciunea procurorilor privind oferirea unei sume de 20.000 de euro senatorului sucevean Ovidiu Donțu și președintelui Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, în vederea obținerii unui contract de modernizare a unui drum județean.

Mita ar fi fost oferită prin intermediul unui nepot al lui Constantin Conțac, în calitate de coordonator informal al firmelor acestuia.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Ioan Cătălin Nechifor, și senatorul Ovidiu Liviu Donțu sunt implicați într-o anchetă DNA de corupţie. Procurorii DNA au făcut, joi, percheziţii la Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Drumuri şi Poduri Suceava, Primăria Fălticeni şi SC Drumuri şi Poduri Suceava, într-un dosar privind fapte de corupţie care ar fi fost comise în perioada 2003-2015.

Cătălin Nechifor ar fi asigurat sprijin și societății SC Transporturi Auto SA Botoșani, pentru câștigarea unui contract în valoare de 28 de milioane de lei pentru modernizarea drumului județean care face legătura între localitățile Ilișești și Ciprian Porumbescu. În schimbul sprijinului său, președintele CJ Suceava ar fi primit sume de bani de la omul de afaceri Iulian Conțac, cel care controla firma beneficiară.

Citeşte şi: Percheziţii de amploare în 7 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală cu vinuri contrafăcute

Potrivit surselor judiciare, Iulian Conțac a oferit 20.000 de euro lui Nechifor, dar și senatorului Ovidiu-Liviu Donțu, pentru ca aceștia să influențeze comisia de licitație în vederea acceptării ofertei SC Transporturi Auto SA Botoșani ca fiind cea mai avantajoasă.