Fostul premier britanic Tony Blair susţine ideea unui nou referendum privind Brexit: Ar fi PERFECT RAŢIONAL

Fostul premier britanic Tony Blair a declarat că ar fi "perfect raţional" să se organizeze un nou referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană.

29 mart. 2018, 13:51

Un nou referendum pe tema apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană ar fi „perfect raţional”, a declarat, joi, fostul premier Tony Blair, care susţine rămânerea ţării în Blocul comunitar.

Blair, un mare susţinător al apartenenţei Marii Britanii la Uniunea Europeană, a declarat la BBC Radio 4’s Today că
opțiunea „sensibilă” a fost aceea de a „lua o decizie finală” odată ce au fost stabilite condițiile acordului.

În 29 Martie 2019, Marea Britanie va părăsi oficial Uniunea Europeană şi va intra în cea de-a 29-a lună a perioadei de tranziţie, informează bbc.com.

Citeşte şi Dezvăluire şocantă: Referendumul pentru BREXIT a fost TRIŞAT

Întrucât negocierile formale între cele două părţi au început în Iunie, anul trecut, s-a ajuns la un acord cu privire la un „proiect de lege privind divorțul” de UE, dar chestiunea crucială a modului în care vor fi negociate împreună pe termen lung nu a fost încă rezolvată.

În interviul ei cu editorul politic al BBC, May a fost întrebată dacă ar exista un aşa-zis „dividend Brexit”. „Bineînțeles, atunci când părăsim Uniunea Europeană, nu vom mai cheltui sume mari de bani trimițând aceste sume către Uniunea Europeană, deci în Marea Britanie vor fi disponibili bani pentru a fi cheltuiţi pentru prioritățile noastre, cum ar fi NHS (sistemul public de Sănătate) și învăţământ.”