Fostul premier israelian, Ehud Olmert, acuzat de corupţie, ar putea ieşi din închisoare anticipat

Fostul premier israelian Ehud Olmert, în vârstă de 71 de ani, care ispășea o pedeapsă de 27 de luni închisoare pentru corupție, ar putea beneficia de o eliberare anticipată, a anunțat joi avocatul său.

29 iun. 2017, 08:09
Fostul premier israelian, Ehud Olmert, acuzat de corupţie, ar putea ieşi din închisoare anticipat

„Comitetul (pentru eliberare condiționată) a acceptat toate argumentele noastre”, a declarat Shani Illouz la radioul public israelian. „Olmert va fi eliberat duminică”, a precizat el, recunoscând totodată că Ministerul Justiției ar putea face recurs.

Dacă Olmert va fi eliberat duminică, înseamnă că el a ispășit două treimi din pedeapsă. Șef al guvernului israelian din 2006 până în 2009, Ehud Olmert, la închisoare din februarie 2016, este primul premier al Israelului care a fost condamnat la închisoare cu executare, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Israel: Viaţa în închisoare a unui fost prim-ministru care deţine multe secrete

El a fost spitalizat la 20 iunie după ce a acuzat dureri în piept.

Multă vreme unul dintre oamenii forte ai vieții politice israeliene, Olmert se află în centrul unei polemici după o percheziție efectuată la mijlocul lui iunie în birourile editorului său în vederea confiscării manuscriselor și memoriilor sale la care el scrie în prezent.

Ehud Olmert este ultimul premier care a purtat negocieri pentru pace — intense, dar fără rezultat — cu palestinienii.