Fostul preşedinte al SUA, Jimmy Carter, anunţă că s-a vindecat de cancer

Fostul președinte american și laureat al Premiului Nobel pentru Pace Jimmy Carter, 91 de ani, a anunțat că s-a vindecat de cancerul la creier, potrivit Centrului Carter, citat de AFP.

07 dec. 2015, 04:01
Fostul preşedinte al SUA, Jimmy Carter, anunţă că s-a vindecat de cancer

Medicii i-au îndepărtat în vară o tumoare la ficat și au identificat patru mici melanoame în creierul său.

„Ultimul meu scanner prin IRM (Imagistică prin Rezonanță Magnetică) nu a arătat niciun semn de foste sau noi melanoame”, a afirmat Jimmy Carter pe site-ul Centrului Carter, fundația sa de promovare a păcii.

Fostul președinte a anunțat inițial vestea sa la parohia baptistă din orașul său natal Plains, statul Georgia (sud), au informat mass-media locale.

Nepotul său James Carter a strigat imediat „victorie” pe contul său de Twitter. „Vedeți? Știam eu că nu este cu adevărat o ființă umană”, a mai reacționat el în Atlanta Journal-Constitution.

Mai mulți membri ai familiei fostului președinte au murit de cancer la pancreas.

Centrul Carter anunțase luna trecută că cel de-al 39-lea președinte american răspunde bine la tratament.

Președintele Carter, inginer nuclear de profesie și fost guvernator al Georgiei, face parte dintre cei patru foști președinți americani aflați în viață, împreună cu George Bush tatăl și fiul și cu Bill Clinton.

El s-a aflat la conducerea Statelor Unite între 1977 și 1981 și a fost artizanul acordurilor de la Camp David.

De asemenea, el era șef al statului în perioada crizei ostaticilor americani din Iran, între 1979 și 1980, care i-a atras o reputație de naiv pe plan internațional și numeroși detractori în țara sa.