Fostul preşedinte brazilian Michel Temer a fost arestat

Fostul preşedinte brazilian Michel Temer a fost arestat în cadrul unei investigaţii privind corupţia, a informat presa locală, scrie BBC.

21 mart. 2019, 14:53
Fostul preşedinte brazilian Michel Temer a fost arestat

Presa locală relatează că poliţia a încercat de miercuri să îl găsească pe Temer, care nu mai este preşedinte începând cu 1 ianuarie 2019.

Fostul preşedinte a negat în repetate rânduri acuzaţiile. Zeci de politicieni şi oameni de afaceri au fost condamnaţi sau sunt puşi sub acuzare ca parte a „Operaţiunii Spălarea Maşinii”.

Temer a devenit preşedintele Braziliei în august 2016 după ce fosta preşedintă Dilma Rousseff a fost destituită din funcţie şi înlocuită de Jair Bolsonaro.

„Operaţiunea Spălarea Maşinii” a descoperit o reţea uriaşă de corupţie care porneşte de la compania petrolieră Petrobras.

Procurorii anticorupţie susţin că mai multe companii private au acceptat să plătească mite uriaşe unor politicieni, funcţionari şi directori ai companiei petroliere pentru a căştiga licitaţii publice extrem de profitabile cu Petrobras.

Costurile pentru cele mai multe licitaţii publice erau supraestimate, pentru a acoperi mitele plătite de companiile private.