Fostul preşedinte se simte ameninţat: „Fraţi şi surori, plec în Mexic!”

Fostul preşedinte al Boliviei  se simte ameninţat. El s-a îmbarcat într-un avion militar cu destinaţia Mexic, ţară în care a obţinut azil politic. Între timp, armata Boliviei a anunţat că vrea să dea o mână de ajutor pentru restabili ordinea în ţară.

12 nov. 2019, 09:50
Fostul preşedinte se simte ameninţat: „Fraţi şi surori, plec în Mexic!”

Preşedintele Morales, care a demisionat duminică, le-a spus cetăţenilor lui că este trist din cauză că trebuie să plece din ţară.

„Fraţi şi surori, plec în Mexic”, a transmis pe Twitter fostul preşedinte.”Această situaţie m-a făcut să abandonez ţara din motive politice (…) dar voi fi atent în continuare. „Voi reveni curând, cu un plus de forţă şi de energie”, a mai spus fostul preşedinte. 

Un avion militar urma să aterizeze pe aeroportul din regiunea Cochabamba – fieful liderului socialist, după o escală la Lima.

„Evo Morales este deja în avionul guvernamental însărcinat cu transferul fostului lider către altă ţară, a confirmat ministrul de Externe, Marcelo Ebrard. 

Plecarea din ţară a preşedintelui ridică semne de întrebare privind un eventual vid de putere care ar putea provoca alegeri anticipate.

Parlamentul ţării, unde partizanii lui Evo Morales sunt majoritari, ar putea pune capăt demisiilor și ar putea numi un preşedinte interimar care să conducă Bolivia.

Miercuri, Organizaţia Statelor Americane (OEA) a făcut „apel la pace şi respect pentru lege” pentru rezolvarea crizei politice din Bolivia şi de a cere „organizarea de urgenţă a alegerilor” pentru rezolvarea  acestei situaţii. 

.