Traian Băsescu, reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Traian Băsescu a fost reclamat la CNCD pentru discriminare la adresa refugiaţilor. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării face verificări în urmă declaraţiilor fostului preşedinte, care i-a calificat pe imigranţi drept agresivi şi periculoşi.

13 sept. 2015, 10:48
Traian Băsescu, reclamat la Consiliul pentru Combaterea Discriminării

Asztalos Csaba Ferenc, preşedintele CNCD, susţine că sesizarea nu privește declarația președintelui referitoare la faptul că printre valul de refugiați s-ar putea afla și membri ai grupărilor teroriste, ci la faptul că Traian Băsescu ar fi generalizat spunând că toate aceste persoane sunt agresive şi periculoase. 

Traian Băsescu: „Dacă eram eu la Cotroceni, CE nu şi-ar fi permis să nu mă consulte despre cota de imigranţi”

„Declaraţii care au tentă de stigmatizare şi de generalizare asupra comunităţii de refugiaţi, calificându-i ca fiind agresivi, calificându-i ca fiind un pericol terorist în general, ceea ce pune în discuţie crearea unei atmosfere ostile, degradante, umilitoare la adresa acestora, inclusiv utilizarea acelei imagini care a devenit leit-motiv în cazul fostului preşedinte: cu musulmanul care se aruncă sau ar putea să se arunce în aer într-o staţie de metrou în Bucureşti”, a declarat Asztalos Csaba Ferenc, preşedintele CNCD, la România TV .

Preşedintele CNCD a subliniat că un apel la responsabilitate în dezbaterea publică este binevenit.

Fostul președinte Traian Băsescu nu este de acord cu primirea refugiaţilor şi consideră acest lucru neconstituţional. Fostul preşedinte avertizează că afluxul mare al refugiaţilor reprezintă o chestiune de securitate şi cine ia în joacă acest element va plăti scump pe termen mediu şi lung.

Băsescu, despre criza refugiaţilor: „Nu o pot privi doar umanitar”. Ce spune despre securitatea ţării