Radu Mazăre, eliberat din arest. Fostul primar al Constanţei va fi cercetat sub control judiciar

Radu Mazăre, fostul edil al Constanţei, a fost eliberat miercuri din arestul preventiv. Magistraţii ICCJ au admis cererea lui Mazăre de înlocuire a arestului preventiv şi au decis să îl pună sub control judiciar. Decizia este definitivă.

24 iun. 2015, 15:28
Radu Mazăre, eliberat din arest. Fostul primar al Constanţei va fi cercetat sub control judiciar

Curtea Supremă a admis o contestație a lui Radu Mazăre și a dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, decizia fiind definitivă.

Mazăre a părăsit, miercuri seară, Arestul Central al Poliţiei Capitalei, unde se afla de la începutul lunii aprilie.

CITEŞTE ŞI: Primarul Radu Mazăre, scos din arest şi adus la DNA. Procurorii au descoperit conturi ascunse în străinătate

Radu Mazăre a fost arestat în 2 aprilie, în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Tot atunci a fost emis un mandat de arestare şi pentru Strutinsky, însă acesta era deja arestat preventiv într-un alt dosar. 

Radu Mazăre a demisionat din PSD la sfârşitul lunii mai, la câteva zile după ce a renunţat la funcţia de primar al Constanţei, pe care o deţinea din anul 2000.

Citeşte şi: RADU MAZĂRE, o nouă lovitură din partea ANI: Nu poate justifica aproape 170.000 de euro din avere

Mazăre este acuzat că, în perioada 2006 – 2009, beneficiind de ajutorul lui Strutinsky, a solicitat şi primit circa două milioane de euro de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism necesare construirii unor mall-uri în Constanţa.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive, încheiate de reprezentanţii societăţii respective cu o firmă controlată de Mazăre, atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky, potrivit procurorilor. Este numai unul dintre dosarele în care este cercetat.

Mazăre și Constantinescu, alături de alte aproape 40 de persoane, au fost trimiși în judecată în octombrie 2008 într-un caz în care este acuzat că ar fi retrocedat în mod ilegal circa un milion de metri pătrați de teren, în perioada 2002 – 2005, prejudiciul estimat fiind de 114 milioane euro.