Fostul primar din Snagov, Apostol Muşat, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare

Fostul primar al comunei Snagov Apostol Mușat a fost condamnat definitiv joi de Curtea de Apel București la doi ani închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

10 mart. 2016, 14:55
Fostul primar din Snagov, Apostol Muşat, condamnat definitiv la 2 ani de închisoare cu executare

Apostol Mușat a mai fost condamnat în martie 2014 la cinci ani închisoare, într-un dosar de corupție privind retrocedări ilegale de terenuri, însă decizia din acest dosar nu este definitivă.

Ancheta în primul dosar a fost deschisă de procurori în urma unei sesizări depusă de Agenția Națională de Integritate.

Potrivit ANI, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, Apostol Mușat a semnat 63 ordine de plată în beneficiul firmei SC Bogdan Euro Trade SRL, în cadrul căreia fiul său deținea calitatea de asociat și funcția de administrator.

De asemenea, Apostol Mușat a semnat 26 de ordine de plată în beneficiul SC Monik Consulting SRL, societate comercială în cadrul căreia nora lui Mușat a deținut calitatea de asociat și administrator, iar fiul său deținea calitatea de asociat.

ANI susține că prin semnarea ordinelor de plată, Apostol Mușat a produs un folos material pentru sine ori pentru fiul său în valoare totală de 2,3 milioane lei.