Fostul primar interimar Ştefănel Marin contestă schimbarea sa din funcţie: „Este o măsură abuzivă”

Dan Marin Ştefănel, fostul primar general interimar al Capitalei, a depus plângere administrativă atât la Consiliul General al Capitalei, cât şi la Instituția Prefectului Municipiului Bucureşti, prin care solicită revocarea în tot a Hotărârii nr.195/24.11.2015, prin care s-a dispus schimbarea acestuia din funcția de viceprimar al Bucureştiului, cu atribuțiile funcției de Primar al Capitalei.

15 dec. 2015, 07:55
Fostul primar interimar Ştefănel Marin contestă schimbarea sa din funcţie: „Este o măsură abuzivă”

Schimbarea mea din funcție este o măsură abuzivă, luată din considerente politice. Cât am fost primar general am rezolvat probleme urgente legate de furnizarea agentului termic în București, fiind de notorietate comunicatele date de RADET, pentru întreruperea furnizării agentului termic, din cauza neachitării datoriilor către ELCEN. Am urmărit ca toate contractele aflate în derulare la Municipiul București, să fie postate pe site-ul PMB și am rezolvat probleme urgente privind șantierele din București. Dovada susținerii mele o constituie faptul că imediat după ce am fost schimbat din funcția de viceprimar, conducerea RADET a declarat public că nu există nici un fel de probleme urgente la nivelul acestei instituții„, susţine fostul primar.

Ștefănel-Dan Marin a publicat pe pagina sa de Facebook o listă cu opt persoane care i-au fost propuse pentru funcții de conducere în Primăria Capitalei și pe care, menționează el, a refuzat să-i numească.

Potrivit postării, funcțiile sunt următoarele: consilier personal pe domeniul Transporturi și Turism, director general Direcția Infrastructură și Servicii Publice, director general Direcția Generală Operațiuni, director general și director general adjunct la Administrația Străzilor, director general Club Sportiv Municipal București, director general Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” și un post la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor.

„Refuzul numirii persoanelor de mai sus este unul dintre motivele pentru care am fost destituit. „Curățenie până la capăt! P.S. Urmează: Legăturile alambicate între anumite firme deținute de interpuși cu anumite instituții de cultură”, a mai scris el pe rețeaua de socializare.