Fostul procuror Alexandru Lele, protagonistul unui nou scandal cu vecinii VIDEO

Camerele de supraveghere din curtea familiei Negrean, vecinii lui Lele, au surprins descinderea acestuia, imaginile arătându-l cum s-a îndreptat hotărât spre vecină, a smucit-o şi a încercat s-o lovească peste faţă, nimerindu-i însă braţul şi pieptul.

20 ian. 2021, 15:34
Fostul procuror Alexandru Lele, protagonistul unui nou scandal cu vecinii VIDEO

Fostul procuror Alexandru Lele  şi-a agresat o vecină, dansatoare la Ansamblul Crişana, pe motiv că aceasta refuză să-i vândă casa pentru a-şi extinde proprietăţile în zona ultracentrală a Oradiei, la doi paşi de Piaţa Ferdinand.

„De fiecare dată când ne intersectăm pe stradă ori în curte cu Lele sau cu fiul lui, Laurenţiu, dacă nu dau în mine, mă înjură în toate felurile”, se plânge femeia de şicanele pe care i le face avocatul şi unul dintre cei doi fii care i-au moştenit apucăturile, scrie Ebihoreanul.ro.

Lele a fost „eroul” şi altor scandaluri cu vecinii, cele mai recente în primăvara lui 2020 şi în toamna lui 2019, când a şi fost încătuşat de poliţişti, dar acum riscă o condamnare penală. Agresiunea e probată cu înregistrări video, greu de contrazis chiar şi de cel mai iscusit avocat.

De un deceniu şi jumătate, fostul procuror Alexandru Lele (foto) îşi dezvoltă în zona 0 a Oradiei un mic „cartier” folosind metode josnice. În 2005, când locuia într-un apartament cu 4 camere pe strada Postăvarului nr. 10, ca să pună mâna pe încă unul alăturat, tot cu 4 camere, şi-a adus mama sexagenară de la ţară şi a măritat-o cu bătrânul care stătea în el, pentru ca la moartea acestuia să-l moştenească. În final, n-a reuşit, pentru că vecinul fusese doar chiriaş al Primăriei, care a recuperat locuinţa.

Scandal provocat de fost procuror

Cea mai recentă achiziţie, din august 2019, e o serie de cinci apartamente în curtea de pe Postăvarului nr. 5, peste drum de casa de la nr. 10 în care locuieşte Lele şi unul dintre cei doi fii ai săi, Laurenţiu Lele (foto). Student la Construcţii şi Arhitectură, juniorul s-a apucat anul trecut să le modernizeze în vederea închirierii. „După ce cumpără locuinţele, Lele le modernizează şi le închiriază în sistem booking pentru turişti”, spun vecinii.

Lucrările au început cu un scandal încă în curs. Motivul? În curte a mai rămas familia Getei şi a lui Dumitru Negrean, artişti la Ansamblul Folcloric Crişana, care cumpăraseră o casă în 2010, iar în 2015 au extins-o atât prin supraînălţare, cât şi construind un nou corp de clădire. Cei doi au obţinut iniţial o autorizaţie de la Primărie, dar pentru că familia s-a mărit cu încă două fetiţe gemene, ajungând la 6 copii, au făcut o greşeală pe care de atunci Lele o exploatează în favoarea sa: în loc să se limiteze la construirea unui singur nivel, conform autorizaţiei, soţii Negrean i-au adăugat şi un etaj. Bineînţeles, avocatul i-a reclamat la Primărie.

„Ca să intrăm în legalitate, am făcut proiect modificator, dar Lele, ca vecin, nu şi-a dat acordul. Dimpotrivă, l-a trimis pe fiul Laurenţiu să ne propună să-i vindem lui, pe bani puţini, şi să plecăm”, spune Geta Negrean (foto). Refuzat, avocatul şi-a asmuţit chiriaşii asupra ei, un scandal cu ţipete, înjurături şi ameninţări soldându-se în toamna lui 2019 cu intervenţia Poliţiei, care a descins la faţa locului. Fiindcă Lele era violent, a fost încătuşat atunci şi amendat cu 6.000 lei.

Fostul procuror Alexandru Lele, implicat în scandal după scandal

Conflictul a continuat şi în februarie 2020, când Lele s-a apucat de renovarea celor cinci apartamente şi de racordarea lor la sistemul de termoficare. Dar, cum de data asta cel care nu avea autorizaţii a fost chiar el, Negrean şi-a luat „revanşa” şi l-a reclamat şi ea. Rezultatul? Un nou scandal, pentru stingerea căruia au intervenit trei echipaje de Poliţie. La final, Lele jr. s-a şi ales, de altfel, cu o plângere penală făcută de Poliţia Locală la Parchetul Oradea, pentru executarea de lucrări neautorizate în zona protejată a centrului istoric.

Relaţiile dintre familiile Lele şi Negrean s-au încins şi mai tare în ultimele zile ale anului trecut. Pe 29 decembrie, după o furtună care a făcut ca ramurile unui nuc crescut în curte să-i lovească acoperişul şi burlanele, Geta Negrean a sunat la 112, solicitând pompierilor să îndepărteze crengile periculoase, unele rupte de vânt, cu atât mai mult cu cât copacul crescuse pe partea ei de proprietate.

„Pompierii au venit, dar au zis că intervin doar pe domeniul public. Mi-au spus că noi nu putem tăia nucul complet, fiind specie protejată, dar toaletarea este permisă”, a explicat femeia sursei citate.

În aceeaşi zi, soţul ei s-a urcat pe casă, să taie trei crengi crescute la câţiva centimetri de construcţie. Atât doar că, de cum s-a apucat de treabă, în curte a apărut Laurenţiu Lele, care a început să filmeze ostentativ cu telefonul şi s-o insulte atât pe ea, cât şi pe bărbat. Apoi, şi-a adus maşina, ţinută în curtea de peste drum, unde locuieşte, şi a parcat-o sub nuc.

„A adus-o de-al naibii, să-i îngreuneze munca soţului, care a trebuit să lege crengile cu funii şi să le scoată prin casă, aşa încât să nu cadă pe maşina lui Lele”, spune Geta Negrean.

 

Situaţia a degenerat în jurul orei 16.50, când în curte şi-a făcut apariţia, vijelios, însuşi Alexandru Lele. Cum perimetrul e înţesat cu camere de supraveghere, primele instalate de Lele, celelalte puse de vecini ca să aibă şi ei imagini în eventualitatea unor noi scandaluri, scena a fost înregistrată atât video, cât şi audio.

Lele batut de Radu Pentie

Suspendat din magistratură în 2002 sub acuzaţia că ar fi săvârşit acte de corupţie, Alexandru Lele a fost cel mai mediatizat procuror din Bihor. Eroizat într-un film fiindcă a intrat în conflict cu fostul premier Adrian Năstase după ce a dispus arestarea lui Adrian Tărău, fiului fostului prefect PSD Aurel Tărău, pentru contrabandă cu produse petroliere, Lele a fost acuzat totodată că, de fapt, l-ar fi şantajat pe afacerist. După suspendare, câţiva ani a făcut-o pe jurnalistul la Gazeta de Oradea, folosind informaţii dobândite din vremea când era procuror pentru a-şi bălăcări colegi de breaslă şi pentru a se victimiza.

Seria scandalurilor cu vecinii a început-o în 2007 când, intersectându-se cu omul de afaceri Radu Pentie pe treptele imobilului în care funcţiona atât redacţia Gazetei, cât şi firma acestuia, l-a înjurat, alegându-se însă cu o corecţie fizică pe care acesta i-a administrat-o bărbăteşte.

Citeşte şi: Gheorghe Huian, un cunoscut om de afaceri, a murit subit.”Îl știam un om sănătos”