Fostul procuror general Ilie Botoş iese la pensie de 5.000 de euro

Ilie Botoş, fostul procuror general al României, iese la pensie cu cinci mii de euro lunar. Consiliul Superior al Magistraturii a decis astăzi că Botoş se poate pensiona. Ilie Botoş a ales pensia de militar, mai mare decât cea de magistrat.

18 oct. 2016, 14:17
Fostul procuror general Ilie Botoş iese la pensie de 5.000 de euro

Preşedintele va fi cel care va semna decizia de ieşire din activitate a generalului cu patru stele.

„Plenul (…) a hotarat sa inainteze presedintelui Romaniei propunerea privind eliberarea din functie, prin pensionare, a domnului Ilie Botos, procuror militar la Sectia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie”, potrivit ordinii de zi solutionate, publicata pe site-ul CSM.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 5 octombrie, decretul privind trecerea in rezerva a generalului cu patru stele Ilie Botos din Ministerul Apararii Nationale incepand cu 15 octombrie.

In septembrie, fostul procuror general al Romaniei Ilie Botos a cerut CSM sa ii inceteze detasarea la Ministerul Afacerilor Interne.

Pe 10 martie 2014, Sectia pentru procurori a CSM hotarase detasarea in cadrul MAI, pe o perioada de trei ani, a lui Botos, procuror militar in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Detasarea a fost facuta la solicitarea MAI.

In 13 februarie 2013, fostul procuror general Ilie Botos fusese detasat la Cancelaria prim-ministrului, la cererea premierului Victor Ponta. Anterior, el a fost detasat la Ministerul Apararii Nationale.

In perioada 2003 – 2006, Botos a indeplinit functia de procuror general al Romaniei. In iulie 2006, a demisionat din aceasta functie, la o zi dupa ce sefii SRI, SIE si DGIPI facusera acelasi lucru in urma disparitiei omului de afaceri Omar Hayssam, acuzat de fapte de terorism.