Fostul purtător de cuvânt al AUR, prins cu droguri la intrarea în Parlament, pus sub acuzare de DIICOT

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) l-a pus sub acuzare pe fostul purtător de cuvânt al Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Mircea Gheorgheosu, pentru deținere, în vederea consumului propriu, a unei substanțe interzise.

24 sept. 2021, 18:25
Fostul purtător de cuvânt al AUR, prins cu droguri la intrarea în Parlament, pus sub acuzare de DIICOT

Potrivit unor surse judiciare, substanța interzisă găsită asupra lui Mircea Gheorgheosu este canabis, iar în baza rezultatului de laborator de la INC, anchetatorii au început urmărirea penală pe numele fostului membru AUR, pentru deținere de stupefiante pentru consum propriu.

Mircea Gheorgheosu a fost prins, pe 27 august, la intrarea în Parlament, în timp ce avea asupra sa un plic în care se afla canabis. Militarii Serviciului de Protecție și Pază l-au predat atunci polițiștilor bucureșteni ai Secției 17, iar dosarul a fost preluat, pentru continuarea cercetărilor, de către ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, coordonați de un procuror DIICOT, scrie Gândul.ro.

”În data de 26 august 2021, polițiști din cadrul Secției 17 au fost solicitați de SPP să se prezinte la unul din punctele de acces ale clădirii Parlamentului, unde a fost identificat un bărbat ce avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni. Lucrarea întocmită a fost transmisă unității competente material, Brigada de Combatere a Crimei Organizate București, la acest moment fiind in instrumentarea DIICOT – Structura Centrală”, a anunțat Poliția Capitalei acum o lună.

”La controlul regulamentar pentru accesul în clădirea Parlamentului, un angajat de la grup parlamentar AUR a fost depistat cu substanțe interzise asupra lui, a fost reținut și predat politiei și este o anchetă în derulare. Grupul AUR trebuie să facă ceva. Desigur, noi vom pune în discuție în comisia de disciplină acest caz, mai ales că trebuie să arătăm ca lucrurile nu pot merge așa”, a spus la vremea respectivă Anca Dragu, președintele Senatului.

Mircea Gheorgheosu, fost purtător de cuvânt al AUR, un susţinător al legalizării cannabisului

După ce a fost prins asupra sa cu droguri, Mircea Gheorgheosu a demisionat din toate funcțiile pe care le deținea.

Mircea Gheorgheosu, fostul purtător de cuvânt AUR și apropiat al lui George Simion, co-fondatorul partidului, a declarat, de-a lungul timpului, că este de acord cu legalizarea marijuanei.

”Dincolo de legea şi libertatea fiecărui om, în România există o lege şi ea trebuie respectată. Faptele de care sunt suspectat le judecă legea românească, oamenii din jur și, mai presus de toate, Dumnezeu. Dar pentru faptele mele, ca om şi cetăţean, răspund numai eu”, a afirmat Gheorgheosu.

Citeşte şi: Rareş Bogdan, dezvăluire uluitoare înainte de Congresul PNL. Cine a dat documentele despre arestarea lui Cîţu în SUA