Fostul şef al ANAF cere tăierea sporului de doctorat, egal cu 50% din salariul minim brut garantat la plată

Gelu Diaconu, fost șef ANAF, solicită luni, pe Facebook, eliminarea urgentă a sporului de doctorat prevăzut în Legea 153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice.
Filip Stan
09 dec. 2019, 06:07
Fostul şef al ANAF cere tăierea sporului de doctorat, egal cu 50% din salariul minim brut garantat la plată

Acesta susține că „o armata” de salariați primește lunar o sumă egală cu 50% din salariul minim brut garantat la plată. El promite că va reveni cu exemple unde se toacă bani publici cu nemiluita, chiar din „curtea” Ministerului Finanțelor Publice.

„Sporul de doctorat prevăzut în Legea 153/2017 trebuie eliminat urgent!

Câteva cifre edificatoare culese din surse deschise:

-între anii 1900 și 1990 a fost conferit titlul de doctor în științe unui număr de cca 1.500 de aplicanți (aici o includem și pe „savanta” Elena Ceaușescu!)
-în perioada 1990-2017 au dobândit acest titlu un număr de peste 67.000 (da, ați citit bine!) de persoane, un număr mai mare decât în orice țară din lume
-vârful „producției” de titluri științifice a fost atins în anii 2013-2016

Cu singura condiție vagă de a-și „desfășura activitatea în domeniul pentru care deține titlul”, o armata de salariați, covârșitor angajați ai statului, primește lunar o sumă egală cu 50% din salariul minim brut garantat la plată. Adică, dacă ai titlul de doctor cu o temă din domeniul contabil și ești angajat gestionar doar cu evidența gloanțelor cu gaz ale jandarmeriei, primești de la statul român, în plus față de salariu, echivalentul anual a șase salarii lunare brute!!!

În anul 2018, „sporul de doctorat” lunar era de 950 lei adică de 11.400 lei/an/salariat. Să presupunem rezonabil (pentru că nu avem date exacte) că cca 30.000 de salariati (mai puțin de 1/2 din numărul total al deținătorilor de doctorat) din cei peste 1,2 milioane angajați în sistemul public sunt beneficiarii acestei „indemnizații”. Asta înseamnă o sumă anuală cheltuita cu impostura de către statul roman de cca 342 milioane lei. Enorm!!!

Sa ne înțelegem! Pe lângă faptul ca o imensă majoritate dintre „doctorii” actuali sunt impostori „științifici” în stare pură, activitatea pe care o desfășoară nu aduce nici o plusvaloare angajatorului față de un angajat obișnuit, cu excepția poate a personalului implicat în activități de inovare/cercetare științifică angrenați în proiecte concrete.
Simpla deținere a unui titlu atestat de o hârtie obținută nemeritat (da, în 90% din cazuri deținătorii sunt impostori!) golește lunar visteria publica cu zeci de milioane de lei. Cunosc situații nenumărate de semi-analfabeti aflați pe functii publice, „doctori în științe” beneficiari ai acestui spor nemeritat.

Cât privește suma cheltuită de către statul român de-a lungul anilor cu „doctorii”, aceasta ar fi fost arhisuficientă pentru a avea un ANAF complet digitalizat.

P.S. Voi reveni și cu alte exemple unde se toacă bani publici cu nemiluita, de data asta chiar din „curtea” MFP.
Structuri și funcții publice inutile lipsite complet de activitate, operațiuni repetitive fără rost, piloși tăietori de frunză la câini, etc.”, scrie Diaconu pe Facebook.

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2025, turul 1. Aici poți vedea LIVE rezultatele de la BEC. Până la ora 13.00 au votat peste 4,5 milioane de români. Update
Capital.ro
Am mai pierdut un mare actor. Se sting legendele micului ecran. I-a fermecat pe români în anii 80 și 90
Playtech.ro
Cât de mult crește consumul de combustibil dacă mergi cu geamurile deschise. Diferențele reale la viteze mari
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Secretele din Capela Sixtină. Ce s-a pregătit pentru Conclavul Cardinalilor
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
Zamfirița din Brașov s-a mutat în Italia și, într-o zi, s-a trezit cu Papa Francisc la ușă. Ce i-a cerut și câți bani i-a dat suveranul pontif
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu a făcut marele anunț chiar în ziua alegerilor. Decizia luată de fostul candidat: Sunt aici pentru a recunoaște
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Exit-poll alegeri prezidențiale 2025. Cine va fi președintele României?
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Generalul cu cea mai mare pensie din MApN. Câștigă mai mult decât Nicolae Ciucă sau președintele interimar Ilie Bolojan