Fostul şef al Brigăzii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate din Bucureşti (BCCO), arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a omorât o femeie pe trecerea de pietoni, fiind băut şi drogat la volan

Fostul șef al BCCO care a ucis o femeie pe trecerea de pietoni, chiar de ziua ei de naștere, după ce a condus sub influența alcoolului și drogurilor, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de cinci infracțiuni, inclusiv de ucidere din culpă.

05 sept. 2023, 21:19
Fostul şef al Brigăzii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate din Bucureşti (BCCO), arestat preventiv pentru 30 de zile după ce a omorât o femeie pe trecerea de pietoni, fiind băut şi drogat la volan

Cariera lui Constantin Păun în poliție a început ca șef de cabinet al ministrului de Interne Gabriel Dejeu, în perioada 1996-1999. Ulterior, a devenit șef al Brigăzii pentru Combaterea Criminalității Organizate (BCCO) din București până în 2005 și a fost decorat de președintele Klaus Iohannis în 2016 cu ordinul meritul sanitar în grad de Cavaler pentru rezultatele sale profesionale deosebite.

Cu câteva zile în urmă, Constantin Păun a provocat un accident rutier în care o femeie a fost ucisă și alta rănită, pe strada Unirii din Popești-Leordeni.

Bărbatul se afla la volanul mașinii sale sub influența alcoolului. Testul poliției a arătat că avea o concentrație de 1,12mg/l alcool pur în aerul expirat și testul pentru droguri a indicat prezența metanfetaminei în organism.

Ca urmare a impactului puternic, o femeie în vârstă de 56 de ani și-a pierdut viața. Era ziua ei de naștere, iar astăzi rudele și-au luat rămas bun de la ea. Trupul său a fost adus recent de la Institutul Național de Medicină Legală, unde s-a efectuat necropsia.

Citeşte şi: Halucinant! O femeie a murit, după ce medicii de la Spitalul Județean din Galați au tratat-o pentru diabet, deși a acuzat probleme la plămâni

În prezent, Constantin Păun se află în arest preventiv, ca urmare a deciziei magistraților de la Judecătoria Cornetu.

Fostul șef de poliție a depus deja o contestație împotriva acestei măsuri și solicită să fie cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența alcoolului și substanțelor interzise și lovire sau alte violențe, cerând o măsură preventivă mai blândă.

„Mașina lor era parcată chiar acolo, iar mașina soțului era în mijloc, pentru că se pregăteau. Soțul a venit cu tortul și ea a coborât să îl ia din mașină. Atât avea loc și dacă el a venit primul cu mașina lui și a lovit-o pe a ei. Apoi a lovit-o pe ea cu o altă mașină parcată.

A încercat să fugă, dar a fost oprit de câțiva vecini. Toți am auzit zgomotul acela puternic”, spune unul dintre martori, conform Antena 3.

Citeşte şi: Ionuţ Doldurea, patronul care deţinea staţia GPL din Crevedia, reţinut 24 de ore. Parchetul l-a reţinut şi pe asociatul Cosmin Stângă