Fostul şef al CIA avertizează Rusia: SUA îi va distruge trupele şi îi va scufunda flota militară, dacă Putin va folosi arme nucleare

Statele Unite ale Americii și aliații săi vor distruge trupele și echipamentele rusești în Ucraina și vor scufunda flota de la Marea Neagră dacă președintele rus Vladimir Putin va folosi arme nucleare, a avertizat fostul director CIA, generalul de armată în retragere David Petraeus.

03 oct. 2022, 11:59
Fostul şef al CIA avertizează Rusia: SUA îi va distruge trupele şi îi va scufunda flota militară, dacă Putin va folosi arme nucleare

Petraeus a declarat pentru ABC News că nu a vorbit cu consilierul american pentru securitate națională, Jake Sullivan, despre un răspuns probabil al SUA la o escaladare nucleară din Rusia, despre care oficialii administrației americane spun că a fost transmisă în mod repetat la Moscova.

Ipotetic, am reacționa cu un răspuns colectiv al NATO, care ar distruge toate forțele convenționale ruse pe care le putem vedea și identifica pe câmpul de luptă din Ucraina și Crimeea, precum și fiecare navă din Marea Neagră„, a spus Petraeus.

Citeşte şi New York Times: Vladimir Putin se pregăteşte să escaladeze războiul! Printre opţiuni, mobilizare generală în Rusia, atacarea României şi Poloniei şi bombardamente nucleare în Marea Neagră

El mai susține că Putin „pierde”, în ciuda mișcărilor „semnificative”, dar „disperate” în războiul care a început pe 24 februarie.

Petraeus mai spune că Ucraina și președintele Volodimir Zelenski au mobilizat forțele mai bine decât rușii. „Nicio anexare, nici măcar amenințările nucleare, nu-l poate scoate pe Putin din această situație„, a conchis generalul, în intervenţia sa de la ABC News.

Fostul șef CIA a adăugat că un atac nuclear ar genera radiații ce ar ajunge probabil în țările NATO din apropiere, ceea ce ar putea fi considerat un atac asupra Alianței. „S-ar putea argumenta că este vorba de așa ceva. Cealaltă variantă este că atacul este atât de îngrozitor încât trebuie să existe un răspuns, nu poate rămâne fără răspuns”, a continuat generalul SUA în retragere. Totuși, acesta insistat că „nu se dorește, din nou, să se ajungă la o escaladare nucleară”.  „Dar trebuie arătat că acest lucru nu poate fi acceptat în niciun fel”, a indicat David Petraeus.

Citeşte şi Generalul Petraeus consideră că Mariupol este cheia războiului din Ucraina