Fostul şef al diplomaţiei cehe: Dacă Ucrainei nu i se vor oferi arme, Putin „o va înghiţi bucată cu bucată”

Dacă Occidentul nu-i va furniza arme Kievului, preşedintele rus Vladimir Putin 'va înghiţi Ucraina bucată cu bucată', a declarat fostul ministru al afacerilor externe al Cehiei, Karel Schwarzenberg, (2007-2009 şi 2010-2013), într-un interviu acordat publicaţiei germane Rheinische Post, transmite DW.de, citat de Unian.ua.

01 oct. 2014, 12:22
Fostul şef al diplomaţiei cehe: Dacă Ucrainei nu i se vor oferi arme, Putin „o va înghiţi bucată cu bucată”

Fostul şef al diplomaţiei cehe a îndemnat ţările Occidentului să-i ofere Ucrainei arme, pentru a o ajuta în lupta împotriva separatiştilor proruşi.

‘Ar trebui să ajutăm Ucraina cu arme. În caz contrar, această ţară nu are nicio şansă în lupta sa împotriva trupelor ruseşti mai bine înarmate şi pregătite, iar Vladimir Putin va înghiţi Ucraina bucată cu bucată’, a declarat fostul diplomat.

De asemenea, Schwarzenberg a criticat poziţia Germaniei, unde mulţi, în opinia sa, închid ochii la realităţile Rusiei actuale.

‘Sunt mulţi (în Germania) cei care vor să interpreteze ceea ce se întâmplă ca fiind o neînţelegere. Ei îşi amintesc cum Vladimir Putin a susţinut un discurs în Bundestag, în limba germană, şi se gândesc la o colaborare fructuoasă cu Rusia’, a subliniat fostul ministru de externe al Cehiei, în opinia căruia aceşti oameni interpretează actualele evenimente ghidaţi de sloganul ‘nu se poate întâmpla ceea ce nu trebuie să se întâmple’.