Fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea, citat la Secția Specială

Fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea a fost citat la Secția Specială pentru Infracțiunile Judiciare. Procurorii SSIJ i-au adus la cunoștință lui Lucian Onea că are calitatea de suspect într-un dosar deschis recent după o plângere depusă de fosta șefă a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru.

25 nov. 2020, 18:27
Fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea, citat la Secția Specială

Fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea

are calitatea de suspect într-un dosar instrumentat de Secția pentru investigarea infracțiunilor din Justiție. Este vorba despre ancheta deschisă de procurorii SSIJ în care Lucian Onea este suspectat că ar fi fabricat probele împotriva fostei șefe a Autorității Electorale Permanente, Ana Maria Pătru.

Vă reamintim că Ana Maria Pătru a fost anchetată de DNA Ploiești, apoi trimisă în judecată pentru trafic de influenţă şi spălarea banilor, fiind acuzată că ar fi primit 275.000 euro de la o firmă pentru a-i asigura câştigarea unor contracte din bani publici. În instanţă Ana Maria Pătru a fost achitată definitiv în dosarul în care a fost acuzată de fapte de corupție.

Ulterior, Pătru a depus plângere împotriva procurorilor care au cerecetat-o. Între ei şi Lucian Onea.

Pentru Lucian Onea este al treilea dosar în care este anchetat de Secția Specială. Într-un dintre dosare, Lucian Onea a fost trimis în judecată, în anul 2019, împreună cu colegul său Mircea Negulescu. Cei doi au fost acuzați de inducerea în eroare a organelor judiciare, represiune nedreaptă, fals în înscrisuri sub semnătură private și cercetare abuzivă.

După trimiterea în judecată, fostul șef al DNA Ploiești Lucian Onea a şi fost suspendat din magistratură.

Citeşte şi: Lucian Onea şi Mircea Negulescu, la judecată. Înalta Curte a stabilit că rechizitoriul întocmit de Adina Florea este legal

 

Ana Maria Pătru: Lucian Onea m-a hărţuit sexual. Erau doar nişte şobolani, nenoroceau oameni

Ana Maria Pătru, fostă șefă AEP, a făcut afirmații uluitoare despre ancheta care a vizat-o și despre procurori, după ce a fost achitată în instanţă.

„Sediul lor parcă îi reprezenta, parcă era o văgăună în care erau niște șobolani însetați să sugă sânge, să omoare oameni, să le distrugă familiile. Imaginea mea despre acei indivizi este că sunt doar niște șobolani. Nu vă spun acum că am fost achitată, asta am simțit întotdeauna. Nu mi s-a întâmplat numai mie, s-a întâmplat la foarte mulți oameni. S-a făcut multă vâlvă pe Portocală. Nu, acolo toți erau la fel, după chipul și asemănarea lui Onea, toți făceau aceleași lucruri. Rețineau oameni și-i nenoroceau. Acesta este sentimentul meu care m-a marcat foarte mult și probabil mă va urmări toată viața” a spus Ana Maria Pătru.

Fosta șefă AEP a mai spus că nu poate dezvălui, în totalitate, „lucrurile mizerabile” petrecute în DNA Ploiești, mărturisind că e convinsă că marea majoritate a dosarelor sunt false, cu denunțători falși. Ana Maria Pătru a spus că băiatul său se îmbolnăvise, după șocul pe care l-a avut din ziua în care, la ora 6 dimineața, au intrat în casă „șase din șobolanii de la DNA Ploiești”, dar și după ce a fost lăsat doar de două ori să-și vadă mama în arest și a fost ținut în frig la -25 de grade.

Despre motivele pentru care consideră că a fost arestată, Ana Maria Pătru a spus că a intrat într-un război politic care nu era al său și pe care nu l-a conștientizat, dar și că „acest individ (Lucian Onea n.r.) era un obsedat de mine ca persoană, dar mai avea o obsesie: își dorea foarte mult să distrugă vieți, să aresteze oameni, dar nu pe oricine, ci șefi de instituții, judecători, oameni politici. (…) Avea impresia că o să ajungă procuror șef în locul doamnei Kovesi. (…) Onea mă urmărea cu șase luni înainte, neoficial. Oficial, am avut mandat de doar trei zile. A dezvoltat o obsesie personală față de mine.” Întrebată dacă a fost hărțuită sexual, răspunsul a fost „da”.