Fostul șef al Poliției Ilfov, implicat într-un grav accident. A fost demis în urma scandalului „azilelor groazei”

Fostul șef al Poliției Ilfov a avut, miercuri, un accident de motocicletă. Bărbatul a fost demis din funcția de conducere pe care o ocupa în urma scandalului „azilelor groazei” din Voluntari.

13 sept. 2023, 17:48
Fostul șef al Poliției Ilfov, implicat într-un grav accident. A fost demis în urma scandalului „azilelor groazei”

Fostul șef al Poliției Ilfov, Cristian Persinaru, a avut, miercuri, un accident de motocicletă în Pucioasa. Potrivit oamenilor legii, accidentul s-a produs între un autoturism condus de o femeie din localitate și o motocicletă condusă de un bărbat din Ilfov.

Citește și: Instanţa a dat decizia definitivă. Ce se întâmplă cu fraţii Godei, patronii azilelor groazei

Fostul șef al Poliției Ilfov, victimă într-un accident rutier

În urma accidentului din Pucioasa nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale, potrivit aktual24.ro. Cristian Persinaru a fost demis în urma dezvăluirilor privind condițiile inumane din azilele din Ilfov. Alături de el au fost forțați să renunțe la funcțiile lor și cei doi adjuncți ai acestuia, Ștefan Frunzeanu și Gabriela Baicu. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a dispus trimiterea specialiștilor din Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliției Române la Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov, precum și la Polițiile din Voluntari și Afumați. Verificările au fost demarate ca urmare a dezvăluirilor privind bătrâni umiliți, lăsați fără mâncare și medicamente de către personalul unor azile din județ.

Cazul azilelor a provocat indignare în rândul românilor, care mereu s-au gândit că azilele sunt locuri în care își pot lăsa părinții și bunicii în ultimii lor ani, unde sunt îngrijiți și tratați așa cum merită. Premierul Marcel Ciolacu a intervenit în acest caz și a anunțat că astfel de situații nu se vor mai repeta în țara noastră.

„Cum am promis, începem să reformăm din temelii sistemul de asistență socială, iar acesta este primul pas. Prin noul cadru legislativ, cazuri precum cele ale „azilelor groazei” din ultimele luni nu vor mai putea exista! Noua lege vine cu schimbări majore: au fost înăsprite criteriile de acreditare și licențiere a serviciilor sociale. Nu mai permitem funcționarea vreunui centru social fără vizita în teren a specialiștilor, în cel mult 15 zile de la transmiterea cererii de licențiere. Licența provizorie se reduce de la 12 luni la 3 luni și introducem controalele inopinate! Pentru că furnizorii trebuie să respecte constant legea, nu doar când se licențiază! În premieră, introducem sancțiuni penale pentru încălcările noii legislații. Iar amenzile cresc până la 100.000 de lei. De aceea, o felicit pe doamna ministru Simona Bucura-Oprescu și o susțin total!”, a anunțat premierul României.

Citește și: FOTO | Gata de alegeri: Firea și Pandele au uitat de azilele groazei. S-au pozat la cules de roșii. Boc a făcut la fel: „După muncă, și răsplată!”