Fostul şef al Poliţiei Rutiere Suceava a fost trimis în judecată de DNA. E acuzat de abuz în serviciu

Petrică Jucan, fostul şef al Serviciului Poliţiei Rutiere Suceava, a fost trimis în judecată de DNA Suceava, împreună cu un alt agent de poliţie, pentru abuz în serviciu. Ei sunt acuzaţi că nu au introdus în sistem suspendarea dreptului de a conduce al unui şofer, cunoştinţă a fostului prefect de Suceava, Florin Sinescu.

17 dec. 2015, 13:03
Fostul şef al Poliţiei Rutiere Suceava a fost trimis în judecată de DNA. E acuzat de abuz în serviciu

Petrică Jucan este acuzat de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri şi fals intelectual, procurorii DNA acuzându-l că în noiembrie 2013 l-a determinat pe subordonatul său, agentul Ioan Stratu, să nu introducă în aplicaţia electronică de evidenţă a abaterilor rutiere menţiunea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 120 de zile a lui Cristian-Marius Emandi.

Citeşte şi Poliţist muşcat de mână de soţia unui şofer pe care l-a oprit în trafic

Totodată, Jucan, fost şef al Poliţiei Rutiere Suceava, mai este acuzat de instigare la fals pentru că, în 10 iunie 2014, l-a determinat pe Marius Cristian Emandi, o cunoştinţă a fostului prefect de Suceava, Florin Sinescu, să întocmească un act în cuprinsul căruia să menţioneze că solicită amânarea suspendării dreptului de a conduce din motive medicale şi să antedateze cererea cu 28.11.2013.

Pe 30 septembrie 2014, Jucan a întocmit un răspuns la o solicitare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava în cuprinsul căruia a menţionat în mod nereal că la data de 28.11.2013 Emandi s-a prezentat în audienţă la Serviciul Rutier Suceava solicitând amânarea perioadei de suspendare, motivând probleme de sănătate ale mamei sale, când i s-a comunicat că cererea a fost aprobată, urmând ca după o perioadă de 90 de zile să se prezinte la Serviciul Rutier Suceava pentru a preda permisul de conducere.

Citeşte şi Scandal la Poliţia Sibiu. O agentă este acuzată că a furat din amenzi

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată şi agentul de poliţiei Ioan Stratu pentru abuz în serviciu fiindcă nu a introdus în sistem menţiunea suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru Marius Cristian Emandi. Totodată, procurorii DNA l-au trimis în judecată şi pe acesta din urmă, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.